Szeged és környéke

2015.09.15. 21:30

Szabályosan csak poroszkálni lehet az 55-ösön

Csongrád megye - Ránézésre elkészült az 55-ös út Mórahalom és Szeged közötti szakasza, csakhogy végig 40-es sebességkorlátozás van - más kérdés, hogy ezt szinte senki nem tartja be.

Timár Kriszta

Akár egy sztráda, olyan lett az 55-ös út Mórahalom és Szeged között. Tükörsima beton, friss, jól látható felfestés – végre lehet rajta haladni. Azaz csak lehetne, ha nem korlátoznák a forgalmat még mindig 40-es táblák a teljes szakaszon.

– Érthetetlen, hogy egy láthatóan kész úton miért nem lehet közlekedni normálisan – mondta egy szegedi úrvezető, aki havonta legalább ötször megy Bajára. – Abban minden autós egyetért, hogy lakott településen belül is komolytalan a negyvenes tempó, nemhogy azon kívül – méltatlankodott.

– Nem merek többel menni. Nem szeretném, ha megbüntetnének – mondta egy fiatal nő, amikor megkérdeztük tőle, miért 50-nel poroszkál az úton, miközben a kamionok is elhúznak mellette.

Az ilyen sofőr azonban meglehetősen ritka. A legtöbben úgy vannak vele: semmiféle logikus érv nem szól amellett, hogy egy tökéletes úton majdhogynem biciklis tempóban közlekedjenek.
 

Szabályosan csak poroszkálni lehet. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Sokkal rosszabb, ha lassan megyek. Feltartom a forgalmat, a mögöttem haladók idegesen kezdenek előzgetni – magyarázta Péter, miért nyomja bátran a gázt. Szerinte aki 90-nél kevesebbel megy ezen az úton, az közlekedik balesetveszélyesen.

Megkérdeztük az útfelújítást végző NIF-et, miért vannak még mindig kint a forgalomlassító táblák, végeznek-e még bármiféle munkát, illetve mikor várható, hogy a sebességkorlátozást feloldják. Kérdéseinkre lapzártánkig nem érkezett válasz.

Azt tapasztaltuk, hogy a kész út egyes rövid szakaszain még dolgoznak bizonyos napszakokban: a gyomokat szedik ki a vízelvezető árkokból, szegélyeket építenek. A legtöbb útszakaszon azonban semmi sem akadályozza a forgalmat.

Az utat hivatalosan még nem adták át – arra a hónap végéig kell várni. Valószínűleg akkor tűnnek el a sebességkorlátozó táblák, addig szabálytalankodnak a közlekedők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!