Szeged és környéke

2015.10.11. 21:40

A Göndör sor a városrész szégyene

Fogadóóra címmel sorozatot indítottunk, hogy pontosabb képet alkothassunk arról, mi történik Szegeden. Ezen a héten a 12-es körzetet, Petőfitelepet, Baktó és Fodor-kert egy részét jártuk be. Csütörtökön Szénási Róberttel, a körzet önkormányzati képviselőjével beszélgetünk szerkesztőségünkben. Kérdezzen Ön is!

Munkatársunktól

Kérdezzen Szénási Róberttől!


A cikkünkben elhangzott kérdéseket is feltesszük a Szeged 12-es körzet önkormányzati képviselőjének, Szénási Róbertnek. Szerdán 14 óráig várjuk az Ön felvetéseit is a Délmagyarország Facebook-oldalán, az [email protected] címen és a Csörög rovat 06-30/218-1111-es telefonszámán. A Fogadóórán készült online interjúnkat csütörtökön élőben követheti a delmagyar.hu-n. A beszélgetés szerkesztett változatát pénteki lapszámunkban adjuk közre.

 – Kerekes járókerettel járok. Az Acél utca az orvosi rendelő közelében rossz minőségű. Döcög, repedezett. A járókeretet megemelni nem bírom, össze van roppanva a gerincem – panaszolta Csúri Mihályné a petőfitelepi Acél utcában. Nem kellett sokáig várni, hogy feltűnjön sorstársa, a 80 év feletti Szántó Gáborné, aki szintén hiába próbálta az utca melletti gyep felől kikerülni a repedéseket. – Ha az úton tolom, mutogatnak nekem az autósok, hogy ne ott menjek – mondta az idős asszony. 


A Búzavirág utcából egy kisgyermekes szülő azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy nyilvánítsák az utcát lakó-pihenő övezetté. – A gyerekek gyakran az úttesten bicikliznek. Többször előfordult, mivel ez egy hosszú, egyenes szakasz, hogy nagy sebességgel száguldoztak az autók – mondta az asszony. Ottjártunkkor, péntek délelőtt ennek nyomát sem láttuk, minden csendes volt és békés.


A Füge sor melletti focipályát sokan dicsérték. Annak viszont kevésbé örülnek, amikor a futballozó férfiak a környéken vizelnek, mivel a pálya mellett nincs sem vizesblokk, sem mobil vécé.


A Fő téri templommal szemben lévő fodrászatban Kakuszi Zsuzsával beszélgettünk, aki a Göndör sorra panaszkodott. Petőfitelep visszatérő problémája a Göndör sori garázsok mellé lerakott irdatlan mennyiségű szemét.


– Egyesek hajléktalanoknak adják ki a garázsukat, ők meg az utca melletti csatornába hordják az ürüléküket. Hányingerkeltő az egész. A legszívesebben elköltöznék. Legalább hat hajléktalan lakik ott. Ez Petőfitelep szégyenfoltja. Ezen kívül semmi rosszat nem tudok mondani – fogalmazott Kakuszi Zsuzsa.

 

Repedések nehezítik meg az Acél utcában Szántó Gáborné életét. A kerekes járókeret nagyokat döccen a réseken. Fotó: Kuklis István

Repedések nehezítik meg az Acél utcában Szántó Gáborné életét. A kerekes járókeret nagyokat döccen a réseken. Fotó: Kuklis István


Az egyik Göndör sori garázs mögött embermagasságban áll a hulladék. Ágy, hűtő, gumiló mellett háztartási hulladékot rejt a halom. – Napról napra nagyobb. Kint voltak a hatóságtól, lefotózták, de egyre csak szaporodik – mutatott a szemétre egy garázstulajdonos.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!