Szeged és környéke

2015.10.18. 21:54

Második otthonukban adtak koncertetet az angol öregrockerek

Szinte már hazajár Szegedre az angol Jerry and the Jive Stars nevű rock'n'roll banda. Tavalyhoz hasonlóan idén is telt házas koncertet adtak az IH-ban, jövőre egy nyári fesztiválon szeretnének fellépni.

Kiss Gábor Gergő

Telt házas koncertet adott az IH rendezvényközpontban az angol Jerry and the Jive Stars nevű rock'n'roll banda szombat este. Már másodjára léptek fel a szegedi öregrocker-bulin, amit 1992 óta szervez Kelemen István. Az idei a hetvenedik volt. Az angolok Szegedet már-már második otthonuknak tekintik, amihez nagyban hozzájárul, hogy zongoristájuk a szegedi Kelemen Márton.

A most 27 éves fiatalembert tavaly mutattuk be lapunkban (2014. október 20.: Amerikai álom Angliában). Így nem is meglepő, ha Richard Prestidge legkedvesebb számai közé tartozik a szegedi PRT zenekar idén feldolgozott három dala, angol nyelven. Tim Bailey zenekarvezető pedig kijelentette: a Pick szaláminál kevés jobb ételt ismer. Bár az angol sör messze földön híres, elmondta: a magyar malátalevek erősebbek és ízesebbek, ezért azt is jobban kedveli a hazainál. Fiát, Rory Bailey-t a magyar lányokról kérdeztük. A fiatalember sietve megjegyezte, hogy nős, és neki a felesége a legszebb a világon, de elismerte: a magyar nők gyönyörűek.

A zenekar idén dobja piacra negyedik CD-jét, de az elsőt, amelyen feldolgozások helyett saját számok szerepelnek. Tárgyalnak arról is, hogy jövőre fellépjenek egy nagy szegedi nyári fesztiválon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!