Szeged és környéke

2015.10.08. 15:08

Oroszlánokkal mennek az oroszlánokhoz

A tanév végéig 40-50 százalékos engedménnyel látogathatja a Móra-múzeumot, a Kass Galériát és a Fekete Házat több általános és középiskola a Szeged Első Lions Klub felajánlásának köszönhetően.

Munkatársunktól

Egymillió forintot ajánlott fel a Szeged Első Lions Klub helyi általános és középiskolák számára, hogy a tanév végéig 40-50 százalékos engedménnyel, 600 forintért látogathassák a Móra-múzeumot, a Kass Galériát és a Fekete Házat.A múzeumpedagógiai foglalkozásokon pedig féláron vehetnek részt.  A támogatásról szóló oklevelet Novák Gyula, a Szeged Első Lions Klub elnöke adta át csütörtökön a közművelődési palota Afrika kiállításán. Az elnök elmondta, hagyományteremtő szándékkal támogatják a gyerekeket, hogy megismerhessék a múzeum összes állandó és időszaki kiállítását.

Novák Gyula, Fogas Ottó és Németh István stílusosan a oroszlánok társaságában ismertette a Lions akcióját. Fotó: Révész Róbert

Novák Gyula, Fogas Ottó és Németh István stílusosan a oroszlánok társaságában ismertette a Lions akcióját. Fotó: Révész Róbert

Alapvető céljuk az elesettek, a rászorulók segítése, legyenek azok gyerekek vagy felnőttek. Németh István, a Lions Szövetség volt kormányzója hozzátette, nem csak a fiatalok fizikai, hanem szellemi nevelését ösztönzik ezzel. Fogas Ottó, a városi intézmény igazgatója elmondta, a pályázatra 21 szegedi intézmény több mint 11 ezer diákkal jelentkezett. A Móra-múzeum további egymillió forinttal járul hozzá az akcióhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!