Szeged és környéke

2016.02.25. 10:05

Tablettel vadásztak leendő sztárokra

Nemes Jeles László új thrillerjéhez, a Sunset című alkotáshoz kerestek szereplőket a film castingasszisztensei a szegedi egyetemi karokon. Tavaly már jártak itt, akkor nem volt elég idő mindenkit végigfotózni, mert sok érdekes arcot találtak.

Borbola Lilla

A jelentkezés most sem volt bonyolult [namelink name="Nemes Jeles László"] új filmjéhez, a Sunsethez – néhány fotó erejéig megnyerően kellett a tablet kamerájába pillantania a 17 és 40 év közötti hölgyeknek. Női főszereplőket és mellékszereplőket keresnek ugyanis. A külsőre nem volt megkötés, ezért az extrém megjelenés sem jelentett kizáró okot.

 

Válogatnak. A filmesek szerint a kisugárzás a lényeg. Fotók: Kuklis István

[namelink name="Kövecses Evelin"] kommunikáció- és médiatudomány szakon tanul a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, rózsaszín haja sem akadályozta meg abban, hogy jelentkezhessen. – Éppen ráértem, mikor megjelentek a castingosok a TIK-ben, gondoltam, próba-szerencse alapon jelentkezem én is. Bár nem gondolom, hogy a hajam miatt túl sok esélyem lenne. De miért ne?


Voltak, akik komolyabb színészambíciókkal érkeztek: [namelink name="Gombkötő Fanni"] és [namelink name="Biácsi Bettina"] a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumból jöttek, ahol irodalmat és drámát tanulnak. Mindketten szerepeltek már darabokban, és a jövőt is a színészetben látják – erre adtak maguknak egy esélyt a fotózáson.

 

A Saul fia rendezője, Nemes Jeles László a vasárnapi Oscar-díj kampánya miatt nem tudott személyesen megjelenni, de a képeket ő is végignézi csapatával. A szerencséseknek napokon belül visszajeleznek, akiktől ezután egy bemutatkozó videót kérnek, majd egy monológot, végül a legesélyesebbeket behívják egy próbafelvételre. Ha valaki nagyon megfogja a rendezőt, akár azonnal be is hívhatják – árulta el [namelink name="Zabezsinszkij Éva"] casting director.


Akik lecsúsztak a jelentkezésről, azoknak sem kell búsulniuk: júniusig még lehet jelentkezni e-mailben ([email protected]) néhány jó minőségű fotóval. A cannes-i filmfesztivál nagydíjas alkotójának új filmjére az egész világ kíváncsian figyel majd, az alkotás várhatóan 2017-ben készül el. A műről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy az első világháború előestéjén játszódik majd, és egyben a fiatal főhősnő felnövekedésének története is. Nemes Jeles Lászlóért vasárnap hajnalban izgulhatunk: akkor derül ki, hogy kap-e Oscar-díjat a magyar rendező.


A Saul fia rendezője, Nemes Jeles László a vasárnapi Oscar-díj kampánya miatt nem tudott személyesen megjelenni, de a képeket ő is végignézi csapatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!