Szeged és környéke

2016.03.02. 19:16

Virágok és színek inspiráltak, szemeteszsákból készült a kisestélyi

Az IH-ban tartott Tavaszváró Divatbemutató kollekcióinak tervezői és készítői a Tömörkény Gimnázium leendő iparművészei, és a Kossuth Zsuzsanna divat- és stílustervező, valamint ruhaipari technikus növendékei.

Munkatársunktól

Virágok és színek inspirálták a középiskolás diákokat az Ifjúsági Házban tartott Tavaszváró Divatbemutatón. A kollekciók tervezői és készítői a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola leendő iparművészei, és a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola divat- és stílustervező, valamint ruhaipari technikus növendékei.

Tavaszváró Divatbemutató az IH-ban középiskolás diákok kollekcióiból. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


A ruhákat újrahasznosított anyagokból állították össze, a régi függönyök habos szoknyává lényegültek át, még a szemeteszsákból is kisestélyi vált. A virágok témakörbe számos értelmezés belefért: megjelentek a klasszikus rózsa, orchidea, tulipán motívumok, de többször feltűntek levélminták is. A legmerészebb választás a cseresznyefa volt, mely egy barna overállt jelentett, rajta virágokként apró kiegészítőkkel.


A diákok nemcsak a műhelyben, hanem a kifutón is főszerepet kaptak: nem lehetett panasz a modellek jellegtelenségére. A felvonuló lányok arcán átfutó mosoly egyszerre szólhatott az ismerős közönségnek és a bemutató élményének.  Nem csorbította az örömöt, hogy a sikkes kosztüm korábban lepedőként szolgált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!