Szeged és környéke

2016.03.10. 19:22

Visszakapta Szegedet

Szeged- Rovatunkban hétről hétre olyan ismert embereket szólítunk meg, akik korábban köztünk éltek, elszármaztak, és a mai napig szívesen emlékeznek egykori lakóhelyükre.

Máté Gergely

– Nekem az tetszik legjobban, ahogy a Partfürdőről látszik Szeged. Onnan van egy nagyon különleges rálátás a városra, egyébként a füvészkertbe is sokszor kijártam – emlékezett vissza [namelink name="Podmaniczky Szilárd"] író, újságíró, aki a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán folytatott tanulmányai után a Délmagyarország munkatársaként dolgozott, most pedig a librarius.hu főszerkesztője.


Ma már Balatonbogláron él, de így jobban érzi magát, amikor Szegeden jár.


– Mielőtt elköltöztünk, nekem olyan volt a város, mintha egy befejezett színdarabnak a kulisszái mögött sétálnék. Azt éreztem, hogy velem ott már nem fog történni semmi. Ez úgy van, hogy az emberre rárakódik ott nagyon sok történet, de ugyanannyi egzisztenciális nyomás is. Amikor visszamegyek Szegedre, akkor sokkal könnyebb már a városra nézni, turistaként tudok bolyongani, és ez jó. Tehát az, hogy eljöttem Szegedről, visszaadta nekem a várost – fejtette ki az író.


– Imádtam, hogy hajnalonta ért haza az ember a mulatozásból, illetve azt, amikor a biciklis nagymamák a régi hídról száguldottak át Újszegedről a piacra a hátuk mögötti ládában csirkével és kacsával – árulta el Szegeden töltött éveiről az író.


Kép:Podmaniczky Szilárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!