Szeged és környéke

2016.04.28. 10:06

17 iskola-igazgatót neveznek ki

Tizenhét szegedi iskolában választanak igazgatót - júliusig mindenhol kiderül, ki vezetheti jövő tanévtől az intézményeket. A legnagyobb verseny a Deák Ferenc Gimnáziumért van, hárman is pályáztak.

Timár Kriszta

Tizenhét szegedi iskolában jár le az intézményvezető megbízatása a tanév végén, a posztokra mindenhol pályázatot írtak ki. Ezek beadási határideje lejárt, megnéztük, hol, mennyien szeretnének beülni az igazgatói székekbe.


A Szegedi Szakképzési Centrum összesen 10 igazgatói pályázatot írt ki március 7-én. Az összes iskolájában igazgatót választanak tehát: a Gábor Dénesben, a Csonkában, a Körösyben, a Vasváriban, a Krúdyban, a Móravárosiban, a József Attilában, a Déryben, a Vedresben és a Kossuth Zsuzsában.


A pályázati eljárások még folyamatban vannak, így Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója nem nyilatkozott arról, melyik intézménybe hányan pályáztak. Információink szerint a Gábor Dénes és a Kőrösy iskolában két pályázó van – előbbiben a jelenlegi igazgató kihívója egy belső ember, utóbbiban külsős. A szakképzési centrum kiírásainak várhatóan július második felében lesz eredménye.


A két egyetemi gyakorló iskola – a Juhász Gyula és a volt Ságvári – igazgatói posztjára is kiírták a pályázatot, ezek beadási határideje április elején járt le. Mindkettőre a jelenlegi igazgató, Bácsi János és Dobi János pályázott csak. A pályázatokat június 20-áig kell elbírálni, az igazgatót az oktatásért felelős miniszter egyetértésével a rektor bízza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!