Szeged és környéke

2016.04.23. 09:24

Critical Mass és Árkád Futófesztivál

Szeged - A Dóm térről rajtol vasárnap délután 3 órától a 10 éves Critical Mass kerékpáros felvonulás.

Munkatársunktól

A kísérőprogramok miatt is érdemes lesz kilátogatni a biciklizés szerelmeseinek, hiszen délután kettőtől ingyenes kerékpárszervizzel, kerékpár-regisztrációval, aszfaltrajzolással, biciklihajító versennyel, kerékpár-szépségversennyel várják az érdeklődőket. Lesz még holttér-szimuláció is valódi trolibusszal és autóval, valamint élő zene, amelyet a Drasztik Akusztik biztosít.


A délután 5 óráig tartó tekerés miatt forgalomkorlátozásra kell számítani a Dóm tér, Aradi vértanúk tere, Boldogasszony sugárút, Szent Ferenc utcai körforgalomban, a Huszár Mátyás rakpart, Glattfelder Gyula tér, Szilléri sugárút, Bertalan híd, Belvárosi híd, Széchenyi tér, Kossuth Lajos sugárút, Kálvária sugárút, Dóm tér útvonalon. A csomópontokat szakaszosan zárják majd le, a tömegközlekedőknek 15-20 perces késésekre kell számítaniuk. A Boldogasszony sugárúton, a hidakon és a Kálvária sugárúton hosszabb lezárások várhatók.


Az Árkád Futófesztivált ugyancsak vasárnap rendezik délelőtt 10 órától várhatóan fél 12-ig. A 2,2 kilométeres futam a Széchenyi tér, Belvedere, Huszár Mátyás rakpart útvonalon halad majd, és innen fordul vissza a Széchenyi térre. A 3,4 kilométeres táv a Széchenyi térről indul, és a Stefánián át halad az Árvízi emlékműig, majd az Aradi vértanúk terénél kanyarodik vissza a Széchenyi tér felé. A tömegközlekedőknek az 1-es, 2-es villamosvonalakon, a 5-ös, 8-as, 9-es és 19-es trolibuszvonalakon kell 5-15 perces késésekre számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!