Szeged és környéke

2016.04.25. 10:09

Csoki és likőr a bencésektől

Levendulát, borokat, likőröket, csokoládét, szappanokat, kézkrémet és megannyi más kézműves terméket vehettek szemügyre az érdeklődők a mórahalmi Mini Hungary Parkban a hétvégén. A termékeket a Pannonhalmi Főapátságban élő bencés szerzetesek készítették.

Salánki Zsófia

[namelink name="Riz Anett"] termékmenedzsertől megtudtuk, hogy a felhasznált gyógynövényeket mind az apátság kertjében termesztik, hiszen a bencés szerzetesrend gazdag gyógyító, gyógynövényekkel kapcsolatos hagyományokkal rendelkezik.


Néhány esetben külsős cégekkel is szerződésben állnak, például a filteres teák vagy a borecet elkészítésénél szükségük van némi segítségre.


– A Pannonhalmi Apátság pincészete már több mint 10 éves, de a gyógynövényes termékeink még csak most vannak felfutóban – árulta el Riz Anett. Ő és kolléganője, [namelink name="Pajter Anett"] szinte minden termékből kínált kóstolót az arra járóknak. Bárki megízlelhette a bencés szerzetesek által készített csokoládékat, amelyek elkészítésében a Rózsavölgyi Csokoládémanufaktúra van segítségükre.


A fehér csokoládéba például tárkony, borsmenta, japán zöldtea, dióolaj és citromolaj kerül, még a tejcsokoládéba karamellizált levendulavirág és csillagánizs.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!