Szeged és környéke

2016.04.11. 11:27

Hadiparkba várják a hátrányos helyzetű diákokat

Igazán értékes ritkaságokkal bővült a Szegedi Hadipark járműflottája. A kiállítóhely hamarosan ingyen látja vendégül a Csongrád megyei iskolák leghátrányosabb helyzetű diákjait, akik a kiállításon többek között katonai motorokat, páncélosokat és tankokat láthatnak.

K. G. G.

Csongrád megye összes általános  és középiskolájának tíz-tíz hátrányos helyzetű vagy sérült tanulóját látja ingyenesen vendégül a Szegedi Hadipark a közeljövőben – mondta [namelink name="Király Nikolász"]. A parkvezető hamarosan felveszi a kapcsolatot az intézmények igazgatóival a pontos időpontok és feltételek egyeztetésére.


– A katonai hagyományőrzés mellett szeretnénk a fiatalok érdeklődését felkelteni a hivatás iránt. Erre egy együttműködési szerződést is kötöttünk a Szegedi Toborzó és Érdekvédelmi Központtal, a rendezvényeiken mutathatjuk be közelmúltunk hatástalanított haditechnikáit és katonai relikviáit – magyarázta Király Nikolász.

 

A haditechnikák tárháza folyamatosan bővül, a Gomba utcai park kezd szűkössé válni. Nemrég került ide egy ritka Moto Guzzi Falkone 500-as katonai motorkerékpár. Az 1973-ban gyártott járművet rendszeresen használták az olasz és a volt jugoszláv hadseregben is futár- vagy járőrmotorként. – Kicsit fel kell újítani, de működőképes lesz. Olyan ritka, hogy egy szép állapotú darab akár 5000 eurót (mintegy 1,5 millió forint – a szerk.) is érhet – mondta a parkvezető. Új jármű az a páncélozott felderítő kocsi is, amelyet a Magyar Vagon- és Gépgyár gyártott 1963 és 1979 között. A monstrum súlya 6200 kiló. 1979-ig mindössze 2300 készült belőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!