Szeged és környéke

2016.04.23. 11:44

Szaunát is vett a korábbi Cserepes sori piacigazgató

Átvilágította a Cserepes sori piacot az új igazgató, aki hetek óta támadások kereszttüzében áll a bérletidíj-emelés miatt. Nem érti, miért költött elődje milliókat fitnesz- és wellnesseszközökre.

Dombai Tünde

– 800 ezer forintért finn szaunát, körülbelül egymillióért pedig öt futópadot, elliptikus trénert, masszázszuhanyt és napágyakat vásárolt és szerelt fel az elődöm – mutatta a Cserepes Sori Piac Kft. december végén kinevezett új igazgatója. [namelink name="Rácz Attila"] az elmúlt hónapokban átvilágította a céget. Átnézett több száz számlát az utóbbi három évből. Az igazgatóság kétszintes épületének emeletén nem csak ezeket a furcsaságot találta a cégvezető. A szerződés szerint az a cég vette bérbe a helyiségeket, amelyik előtte átépítette, de a bérleti díj korántsem fedezte a költségeket. A vállalkozás ráadásul fél év után felmondta a megállapodást, mondván, nincs fűtés, télen nem tudja használni a termeket. Valószínűleg emiatt túrhatták fel újra a padlót, mert most félbehagyva látszanak a fűtéscsövek, burkolólapok.

Kivár a volt ügyvezető


Kerestük Erdős István korábbi igazgatót, de azt mondta, ezúttal sem kíván reagálni a vádakra.


Tréningek, könyvek


Egymillió forintnál is több folyt el az igazgató szerint fölöslegesen tréningekre és könyvekre. A cégvezető azt találta a legkülönösebbnek, hogy erre három év alatt 25-30 számlát is kifizetett az előző cégvezető. Van köztük 50 ezer forintnál kisebb, de 450 ezer forint értékű is. Az egyiken 40 ezer forintért közvetlenül a Szcientológia Vallási Egyesület egyik missziójától vett szakkönyveket. A többi számlát olyan tréningcégek és trénerek állították ki, akik az interneten fellelhető információk szerint ugyancsak a szcientológiához köthetők.

 

 A futópad vagy a szauna nem tartozik a Cserepes profiljába. Szeretnénk eladni - mutatja Rácz Attila igazgató. Fotó: Kuklis István

A futópad vagy a szauna nem tartozik a Cserepes profiljába. Szeretnénk eladni – mutatja Rácz Attila igazgató. Fotó: Kuklis István

A szcientológiaegyesület számlája a legutóbbi közgyűlésen is előkerült. Ezt mutatta meg [namelink name="Botka László "](MSZP) polgármester Nógrádi Tibornak és Kothencz Jánosnak (mindketten Fidesz–L.É.T.), mondván, mielőtt nagyon a védelmükbe vennék, nézzék meg a dokumentumot: indokolt volt az előző igazgató leváltása. Megírtuk, decemberben szabálytalanságokra hivatkozva távolította el az önkormányzat Erdős István ügyvezetőt (2015. december 31.: Leváltották a Cserepes sori piac igazgatóját).


Eladná az erőgépeket


Rácz Attila érdeklődésünkre elmondta, eddig nem tett büntetőfeljelentést az ügyek miatt, de vizsgálják a lehetőségét. Beperelte viszont a piacot a korábbi ügyvezető a menesztése miatt a munkaügyi bíróságon; a per folyamatban van. Az alig használt fitnesz- és wellnesseszközökről egyeztet az önkormányzat más cégeivel, amelyeknek ezek profiljukba vágnának. Ilyen lehet a sportigazgatóság és az IH a Partfürdő révén. Mivel 91 százalékban városi cég tulajdonáról van szó, a piac teljes áron adhatja tovább az eszközöket.


A méret is lényeg


– A piaci pavilonokat felmérettem egy építésszel, hogy tisztán lássunk. Előfordult, hogy egy bódé 18 négyzetméteres, miközben mindössze 12 után fizetett a bérlője. De olyan is akadt, amiről egyáltalán nem írtak szerződést. Nem volt olyan áruféleség, amiből egyes kereskedők ne ajánlottak volna ajándékot idén januárban, rögtön a kinevezésem után. Azt hitték, továbbra is így alkudhatnak a bérleti díjakból. De akkor nem szerződtem senkivel – mondta Rácz Attila az eddigi rendszer ellentmondásairól.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!