Szeged és környéke

2016.04.14. 22:47

Szigorúan ellenőrzött egyetemisták

Szeged - Megkezdődött csütörtökön a Szegedi Egyetemi Napok Alsóvároson. Már a nyitáskor több tucat polgárőr és rendőr posztolt a sportközpont környékén, ahová az első nagykoncert kezdésére alig látogatott ki egyetemista.

Munkatársunktól

– A határnál nincs olyan felkészültség, mint itt – nyugtázta csütörtökön elégedetten Aranka, aki az SZTE Sportközpontjával szemben lakik. Itt lehet bemenni a tegnap délután megnyílt háromnapos Szegedi Egyetemi Napokra a Hattyas soron.


A Szegedi Tudományegyetem a tavalyi hányós, közterületen vizelős, rongálós, a környéken élőket sokkoló incidensek miatt minden eddiginél fokozottabb ellenőrzést jelentett be a fesztivál területén és környékén. Amit ígért az egyetem vezetése, azt tapasztalataink szerint eddig megtartotta. A Hattyas sorra merőlegesen csatlakozó utcáknál – a Dobó utcában, a Szabadsajtó utcában és a Nyíl utcában – mindenhol polgárőrök és rendőrök posztoltak. Mindennap nyitástól zárásig lesznek itt.

 

  Sűrűn haladtak el rendőrautók a Szegedi Egyetemi Napok bejárata előtt. Fotó: Kuklis István

Sűrűn haladtak el rendőrautók a Szegedi Egyetemi Napok bejárata előtt. Fotó: Kuklis István

Az első fellépő a nagyszínpadon az egyetemisták körében nagy népszerűségnek örvendő Intim Torna Illegál nevű formáció volt csütörtök este. A hétórás kezdésre alig pár száz diák érkezett meg a sportközpontba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!