Szeged és környéke

2016.05.12. 19:05

Bekerítenék a játszóteret a lakók

Kutyák és macskák használják vécéként a Tarján széle utcában lévő játszóteret, ahol gyerekek is játszanának. A tiltótábla és a szóbeli figyelmeztetés nem hat.

Munkatársunktól

Korábban inkább megszüntették volna a játszóteret, mert itt randalíroztak és kábítószereztek a fiatalok, de nem lehetett. Aztán megszűnt a rendszeres éjszakai hangoskodás, de most meg kutya- meg macskavécének használják a homokozót, amiben gyerekek is játszanak – mesélte a Tarján széle utcában élő [namelink name="Szecsei Ibolya"] és [namelink name="Bója Jánosné Irénke"]. Pedig még egy táblát is kihelyeztek a Táltos Iskola mellett lévő játszótér elé, amin jelenleg egy piros körben áthúzott fél kutya látható. A másik felét lefestették, akiknek nem tetszett a korlátozás.


A hintán – amit a hatvanas asszonyok szerint gyakran lepisilnek a kutyák – a dohányzást tiltó táblát senki sem piszkálta, az nem bántotta senkinek a szemét. Ibolya azt mondta, többször rászólt már kutyasétáltatókra, akik a területen vitték keresztül a kedvenceiket, hogy vegyék figyelembe a tiltást – hiába.


Több környékbeli gyerek jár játszani rendszeresen a játszótérre, amit szerintük csak úgy lehetne tisztán tartani, ha bekerítik. Azzal nem számoltak, hogy a kutyáktól ugyan megóvhat a kerítés, a kóbor macskák azonban könnyen átmásznak rajta.


A problémával megkeresték képviselőjüket, Nagy Sándort, aki ígéretet tett rá, hogy a még tavasszal, a soron következő beruházások részeként körbekerítik a játszóteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!