Szeged és környéke

2016.05.07. 14:17

Kerti bútor raklapokból

Kübekháza - Raklapokból készültek kerti bútorok Kübekháza főterére. Molnár Róbert, a település polgármestere azt mondta, az önkormányzatnak nincs pénze, a szegénység teszi őket kreatívvá.

Munkatársunktól

– Eddig hiányoztak a főtérről a bútorok. Volt hatvan régi raklapunk, a közmunkások összerakták, lefestették és lelakkozták. Az ülőpárnákat önkéntesek varrták. Szinte ingyen meglett az egész – magyarázta. A főtéri zenepavilont is felújítják: a múlt heti festés után az épület új burkolatot kapott.


Az 1600 lakosú település főterén péntek kora délután békák kuruttyoltak a tóban és gyerekek beszélgettek a fehérre festett raklapokból készült ülőalkalmatosságokon. Az igazán fáradt diákok le is heveredtek az utcai bútorokra.

 

Kerti bútor raklapokból. Fotó: Kuklis István (galéria)


Mivel Kübekházának nincs kultúrháza, ezért a főtér oldalán, mint a polgármester fogalmazott, „kultúrházpótló beruházásként" grundot építenek, ami nyáron gasztronómiai, kulturális rendezvények helyszíne lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!