Szeged és környéke

2016.05.05. 18:30

Minden magyar mobilt akar

Szeged- Havonta 190 ezer új mobiltelefon talál gazdára Magyarországon. Tornyai Szabolcs, az iPont Szeged tulajdonosa szerint a férfiak vásárolják a legtöbb készüléket, sőt lassan az idősebb korosztály is az okoseszközök megszállottja lesz.

Salánki Zsófia

– Okostelefont használok, de facebookozni nem nagyon szoktam – mesélte lapunknak a 61 éves [namelink name="Szabó Sándor"], aki épp a telefonját hozta javíttatni az iPont Szeged üzletébe. Azt mondja, nem bírja olyan sokáig, mint a kevesebbet tudó telefonok, mégis ezt használja. Tornyai Szabolcs, az üzlet tulajdonosa szerint az okostelefon-használat már nem korfüggő, de a fiatalok gyakrabban keresik az új típusokat. – Van egy réteg, aki évente cseréli a készülékét, vagy akkor, ha megjelenik egy újabb modell. Persze vannak olyanok is, akik csak akkor vesznek újat, ha a régi elromlik – mondta Tornyai.


A Media Markt és az NRC Marketingkutató közös felméréséből kiderült, hogy a mobiltelefon-gyártók nem tudnak annyi terméket a piacra dobni, amennyit a magyarok ne vennének meg. A kutatás szerint havonta közel 190 ezer készülék talál gazdára, a magyarok ötöde pedig lecserélné mostani telefonját az elkövetkező 6 hónapban. Ez 1 millió 100 ezer vásárlót jelent. Felmérték azt is, hogy a férfiak és a nők szinte egyenlő arányban vásárolnak, de a nők gyakrabban befolyásolják a férfiakat.

 

 Lehet kicsi, lehet nagy, vagy okos és buta, de mindenki mobilt használ. Fotó: Frank Yvette

Lehet kicsi, lehet nagy, vagy okos és buta, de mindenki mobilt használ. Fotó: Frank Yvette

Ezt megerősítette [namelink name="Tornyai Szabolcs"] is, aki elárulta: a hölgyek gyakran beszélik le férjeiket a vásárlásról. – Ilyenkor azzal a mondattal zárul a beszélgetés, hogy majd visszajövünk, de ez általában nem történik meg – mesélte az üzletvezető. Hozzátette: az idősebbeknek több tanácsra van szükségük. – A Facebook-alkalmazás, a chatprogramok és a fényképzés náluk is fontos. De létezik nyomógombos változat is külön időseknek, amelyen segélyhívógomb is van – hangsúlyozta az üzletvezető.


Időseket tanítottak


A Szegedi Görögkatolikus Egyházközség Szent Rozália Szolgálat családbarát mintaprogramjában időseket oktattak okoseszközök használatára. A programban részt vevő [namelink name="Raffai Éva Etelka"] 80 éves nyugdíjas pedagógus azt mondja, csodálatosnak tartja az okostelefonokat, de neki a régebbi modellek adnak biztonságot. – Tanárként is hasznosnak tartom, persze nem puskázásra kell használni – nevetett. Hozzátette: élvezte a tanulást, számítógépet is használ, e-mailezik, de okostelefont nem fog vásárolni.


Frappé, a szegedi élménykereső


Cserélheti gyakran vagy néhány évente a telefonját, a kiadónk okostelefon-alkalmazása, a Frappé segít abban, hogy megtalálja a legjobb szegedi szórakozóhelyeket, éttermeket, programokat. A Frappé használatához okostelefon és internet szükséges. Az alkalmazás ingyen tölthető le a Google Play vagy az App Store áruházból. Úgy is le lehet tölteni, ha okostelefonunkon megnyitjuk a www.frappeapp.hu weboldalt, ahol megtalálható a két letöltési hely ikonja.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!