Szeged és környéke

2016.05.03. 11:20

Művészeti híd a Gregor-iskolák között

Rákosliget, Szeged - Szülőhelyén, Rákosligeten és életének meghatározó városában, Szegeden viseli általános iskola a 2006-ban elhunyt Gregor József operaénekes nevét.

Munkatársunktól

A rákosligeti intézményben 60 éves az ének-zene tagozat. Az emeltszintű ének-zene tanítás eredményességét jelzik a minősítő versenyek arany, ezüst, bronz fokozatai, rádiófelvételek és zeneakadémiai szereplések. A szegedi iskolában kiemelt művészeti nevelés folyik a Gregor-program segítségével, amelyben újjászerveződött a Kicsinyek kórusa. A rákosligeti [namelink name="Dávid Krisztina"] és a szegedi [namelink name="Síposné Koselák Krisztina"] karnagy, ének-zene tanár nemrégiben indította el a két iskola szakmai együttműködését.


Az első közös programot április végén tartották Rákosligeten az iskola hagyományos Tavasz Gáláján, amelyen fellépett a szegedi iskola kórusa is. Az esemény végén közösen énekelt a két iskola kórusa. A két intézmény tervezi, hogy partneriskolai együttműködést köt, amelyben nagy hangsúlyt kapna a tehetséggondozás, a művészeti nevelés és Gregor József operaénekes emlékének ápolása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!