Szeged és környéke

2016.05.18. 18:30

Útvesztőben az iskolaépület

Pusztamérges - A Földművelésügyi Minisztériumnak (FM) tavaly szeptemberben jelezte a település, hogy térítésmentesen visszakéri a tulajdonjogát. A tárca érdeklődésünkre azt írta, támogatja az átadást.

Munkatársunktól

A középiskola épületének sorsát szeretné rendezni az önkormányzat - erről többször cikkeztünk.  (2016. május 4.: Nagy a csend az iskolaépület körül) A Földművelésügyi Minisztériumnak (FM) tavaly szeptemberben jelezte a település, hogy térítésmentesen visszakéri a tulajdonjogát. A tárca érdeklődésünkre azt írta, támogatja az átadást. Az önkormányzat képviselő-testülete döntött is az ingatlanátvételi szándékáról. Az FM márciusban szintén megerősítette az ingatlan visszaadását.

 

A KLIK, a minisztérium és a földhivatal között őrlődik a pusztamérgesi iskolaépület. Fotó: Kuklis István

A KLIK, a minisztérium és a földhivatal között őrlődik a pusztamérgesi iskolaépület. Fotó: Kuklis István

Ugyanakkor tájékoztatták az önkormányzatot arról is, hogy a tulajdoni lapon még mindig a KLIK van vagyonkezelőként bejegyezve, és annak a magyar állam a tulajdonosa. Az okmánynak a valós állapotot kell tükröznie, hogy az ingatlanról rendelkezni lehessen. Csakhogy az FM többször jelezte a földhivatalnak a módosítást, de eddig ez nem történt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!