Szeged és környéke

2016.05.21. 08:40

Villanyóra-rongálók miatt 300 ezret fizetett az egyik lakó

Ismeretlenek folyamatosan megrongálják az Olajbányász tér 1. alatti önkormányzati bérház kilencedik emeleti villanyóráit. Az egyik lakót ezért 300 ezer forintra büntette a szolgáltató. A szekrényt tűzvédelmi okokból tilos bezárni.

A. T. J.

– Rettegésben élek. Hogy vigyázzak rá? – mutatta a villanyóráját [namelink name="Farkas Istvánné"]. Az Olajbányász tér 1. alatti önkormányzati bérház kilencedik emeletén évek óta ismeretlenek rongálják a villanyórákat.


– Ez nem állapot, nem tudom, mihez kezdjek. Hogy vigyázzak rá? Üljek itt mellette? Ha bejelentem a rongálást, nincs gond, de ha a DÉMÁSZ veszi észre, megbüntetnek. Régen a biztonsági őr zárta, de 2013 februárja óta nincs portaszolgálat. Valaki évek óta ezzel szórakozik. A rendőrségen feljelentést is tettünk ismeretlen tettes ellen, be is hívtak szépen sorban mindenkit az emeletről, de nem lett meg a tettes – magyarázta az asszony.


– Dobog a szívem, amikor kinyitom a szekrényt – érkezett egy másik lakó, [namelink name="Márkov Erzsébet"]. A nyugdíjas asszony elmondta, legutóbb az egész villanyóráját ki kellett cserélni.

Kötelezettség és felelősség


Az EDF DÉMÁSZ kommunikációs csoportja arról tájékoztatta lapunkat, hogy a fogyasztó kötelezettsége és felelőssége megóvni a fogyasztásmérőt és a kiegészítő eszközöket, a mérési és vezetékrendszert, valamint a hitelesítő hatósági és a szolgáltatói plombákat, zárakat. Amennyiben észleli a plombák hiányát vagy sérülését, azt köteles haladéktalanul bejelenteni. Az ilyen eseményeket egyedileg vizsgálják, és amennyiben az ügyfél él a bejelentési kötelezettségével, azt minden esetben pozitívan veszik figyelembe.


– Egy rossz Zsiga árára, 300 ezer forintra büntettek. A lakásba bevezetni nem lehet, dobozt sem tehetnek rá. Voltam bent az IKV-nál, a DÉMÁSZ-nál, a lábam lejártam, de semmit nem értem el. Nem vagyok én csősz, hogy itt üljek mellette – csatlakozott a beszélgetéshez felháborodottan [namelink name="Kovács István"], akit néhány éve büntetett meg a szolgáltató a rongálás miatt.


Tavaly év végén Farkas Istvánné is kérelmet írt az ügyben az IKV-nak. A helyszíni szemle után azt a választ kapta, hogy a tűzvédelmi előírás alapján tilos a villanyórákat zárt helyen tartani, mert tűz esetén csak így lehet leválasztani egy égő lakást az elektromos hálózatról. Így egyelőre marad a rettegés a kilencedik emeleten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!