Szeged és környéke

2016.06.11. 17:31

Dragomán György Darvasit és Esterházyt ajánlja - Galéria

Szombaton 17,30-kor a Dugonics téren Dragomán György József Attila-díjas íróval legújabb, Oroszlánkórus című novelláskötetéről Szilasi László irodalomtörténész beszélget, majd a szerző a Fókusz Könyváruház sátránál dedikál.

Dombai Tünde

A fehér király királyszerzőjének könyvajánlata: - Nagy öröm, hogy újra megjelent Székely János A nyugati hadtest című kisregénye. Fontos könyv az életemben, és azt gondolom, a világban is meg fogja találni a helyét, bár egyelőre csak román fordítása létezik. Minden szerkesztőmnek és barátomnak megveszem ezt a könyvet. Ott a helye Iszaak Babel Lovashadserege mellett. Arról szól, hogy jön haza a megvert második hadsereg a Don-kanyartól. Kicsit részem van benne, hogy újra kiadta a Partvonal Kiadó, mert évek óta dicsérem. Nagyon várom Darvasi László regényét, a Taligást. Kíváncsi vagyok, mit milyen irányból fogja meg a régi Szegedet és a boszorkányokat, akik szakmai okokból érdekelnek, hiszen a Máglyában én is két boszorkánnyal voltam összezárva hosszú ideig. Fájdalmasan készülök elolvasni Esterházy Péter hasnyálmirigynaplóját. Példamutató, ahogyan viselkedik ezzel a betegséggel, és látni szeretném, papíron hogy küzd meg vele - fogalmazott Dragomán György.

Dragomán György Darvasit és Esterházyt ajánlja - Galéria


Idén átlagosan egy-egy kötetet választanak a betűbarátok a Dugonics téri könyvváros kínálatából, és 3-4 ezer forintot költenek. A vásárlóknál a Délmagyarország munkatársa, Darvasi László, Esterházy Péter, Závada Pál és Spiró György a legnépszerűbb. Mellettük a Fókusz Könyváruház sátránál sokan kérik Baka István Összegyűjtött verseit.


A Lazi Kiadónál Bán Mór Hunyadija, Boldizsár Ildikó Meseterápiája és Cserna-Szabó András Sömmije vezeti a slágerlistát; a saját kiadványaikból legtöbben Benkő László könyveit, Balogh Gábor Az isztambuli hadiútját és a Ferenc pápáról szóló A Vatikán harcosát vették meg. Az Írott szó könyvesbolt asztalán olyan csemegék kelendőek, mint Janne Teller Mindene, Jonathan Franzen Tisztasága, az irodalmi Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics Elhordott múltjaink kötete vagy Bruck András New Yorkba zárva című munkája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!