Szeged és környéke

2016.07.15. 20:41

Mórahalom nem szégyenkezik, segített a migránsoknak

A homokháti város minden segítséget megadott az ott áthaladó migránsoknak a polgármester szerint, lehetőleg úgy, hogy ne zavarja a helyi lakosokat.

Munkatársunktól

Mórahalom polgármestere, Nógrádi Zoltán a tavalyi migrációs áradat kezelésével kapcsolatban elmondta, hogy sikerült úgy kezelniük a helyzetet, hogy évtizedek múltán sem kell szégyenkezniük. A homokháti város minden segítséget megadott az ott áthaladó migránsoknak, lehetőleg úgy, hogy ne zavarja a helyi lakosokat.


Nógrádi házigazdaként egy konferencián szólalt fel, ahol a térség határ menti települései a migráció okozta problémákról beszéltek. A tanácskozáson a röszkei, az ásotthalmi és a mórahalmi polgármesterek mellett részt vett még a Szeged–Csanádi Egyházmegye oktatási helynöke, a bevándorlási hivatal regionális igazgatója, illetve Mórahalom lengyel, szlovák és szerbiai testvértelepülései.


Kékesi Márk, a Migszol szóvivője arra hívta fel a figyelmet, hogy az egy évvel ezelőtt felállított határzár egy jottányit sem segített a probléma megoldásában, csak átdobta a kerítésen azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!