Szeged és környéke

2016.08.08. 11:18

Olvasóink is segítettek a nyolc gyermeket nevelő családnak

A nyolc gyermeket nevelő Szunyogh családról nemrég írtunk Kincskeresők című mellékletünkben. Bár nehéz körülmények között élnek, adományokat gyűjtenek a rászorulóknak. Lapunk több olvasójától érkezett számukra felajánlás.

K. P. T.

Szunyoghné Mihalik Hajnalkáról és családjáról már írtunk Kincskeresők című, új mellékletünkben. A dóci asszony férjével nyolc gyermeket nevel, hat közülük a sajátjuk, kettő kicsi a testvéréé. Nehéz körülmények között élnek, mégis adománypontot működtetnek, a faluban mindig várják a rászorulók a csomagokat.


Történetüket hallva a Délmagyarország több olvasója megkereste szerkesztőségünket, hogy segítené az asszony és családja munkáját, életét tanszerekkel, ruhákkal. A múlt hét végén összegyűjtöttük a csomagokat.

A szereplést egyik adományozó sem vállalta, „csendben" szerettek volna segíteni.

Azt elmondták: mindannyiuknak az volt a célja, hogy jó helyre kerüljenek felajánlásaik. Egy háromgyermekes édesanya általuk nem használt holmikat készített össze. Egy másik asszony a közszférában dolgozik, tanszercsomaggal várta Hajnalkáékat, egyik kollégája is csatlakozott hozzá.

Kincset keresünk!


Lapunk új, Kincskeresők című mellékletének célja, hogy ne „csak" tájékoztassuk olvasóinkat: amiben tudjuk, lehetőségeink megengedik, és a célok is összhangban állnak szerkesztőségünk értékrendjével – segítsük is életüket. Ha önnek vagy valakinek a környezetéből van olyan álma, vágya, kérése, amelyet valóra válthatnánk, jelentkezzen a [email protected] e-mail-címen, vagy küldje el kívánságát levélben a 6729 Szeged, Szabadkai út 20. címre „Kincskeresők" jeligével. Kérjük, egy rövid bemutatkozás mellett írja le történetét, és azt, miért az a kérése, amit megfogalmaz.


– Van annyi ruhám, hogy az őrület – mesélte a 73 éves asszony, aki arra kérte Hajnalkát, válogassa ki, mire lehet szüksége a rászorulóknak. Végül nem fért el az autóban a sok holmi, így megbeszélték, hogy találkoznak még.

Hajnalka hálás a segítségért. Van olyan nap, hogy 90 kilogramm ruhát oszt szét. Persze nekik is jól jöttek az iskolaszerek, a nyolcból hat gyerek iskolás a családban. – Szegénységben, de tisztességben nevelem őket – mondta az asszony.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!