Szeged és környéke

2016.09.27. 10:01

Se neve, se gazdája a tarjáni területnek - az önkormányzati képviselő reagált

Szeged - Csörög rovatunkba többször érkezett panasz a Retek utca, a Szamos utca és a Budapesti körút által határolt, panelok közötti területre a rossz járdák, szervizutak miatt. Legutóbb egy olvasónk kátyúba lépve elesett, és felborult vele együtt a babakocsi is - benne unokájával.

Borbola Lilla

Az egykori focipályán halomban áll a szemét, betonját feltörték a fák gyökerei és a gaz, a járdák és a szervizutak is rossz állapotban vannak a Retek utca, a Szamos utca és a Budapesti körút által határolt, panelok közötti területen.


Csörög rovatunkba is többször ékezett panasz: esőben, hóban járhatatlanok és veszélyesek a tízemeletesek közötti útvonalak. Az egyik tízemeletesben a tizenhat éve ott élő nyugdíjas, Olasz Péterné éppen unokáját tologatta a babakocsiban, mikor megtörtént a baj.


– Beleléptem a gödörbe, elestem, és borult velem a babakocsi is a néhány hónapos unokámmal, Adélkával együtt. Az volt a szerencse, hogy be volt kötve, így nem esett ki a kocsiból – mondta a nyugdíjas asszony, akivel az Erős János utca Retek utca felőli végén találkoztunk. Nem volt könnyű odatalálni sem.


– Néha a mentőnek is nehéz elmagyarázni, hová jöjjön. Se neve, se gazdája nincs a területnek – folytatta Olasz Péterné, majd hozzátette, többször próbálta felkeresni Kothencz Jánost, a terület képviselőjét a problémával, de nem járt sikerrel. – Ide nem jönnek télen sem havat lapátolni, sem jeget törni. Csak néha lenyírják a füvet, meg szépen összetakarítanak a közmunkások. A jót is meg kell említeni – mondta az asszony.


Eső után szinte járhatatlanok az utak, pedig az itt lakók ezeket használják a környékben lévő boltok, a bölcsőde és az iskola megközelítésére is. A kutyatartók között is sok a vétkes, ugyanis kutyaürülékkel teli a parkos rész. – Olyan csendes, szép hely lehetne itt kutyafuttatóval, játszótérrel és szép parkkal – ötletelt [namelink name="Olasz Péterné"].


A Városüzemeltetési Irodában is elismerték, ráférne a felújítás a területre. – Nagyon régi betonterületről van szó, való igaz – kezdte [namelink name="Molnár László"] irodavezető. – Fel is mérettük már azt a részt, a vízelvezetési lehetőségeket is megnézettük, de a felújítás nagyon drága lenne. Nincs rá pénz – összegezte a helyzetet az irodavezető.


Hozzátette, van remény, mert pályázni készülnek a Debreceni utca, a Budapesti körút és a József Attila sugárút közötti rész felújítására. Azt azonban még nem tudni, pontosan mely területek kerülnek bele a pályázatba, amelynek részeként a vízelvezetési problémákat is meg lehetne oldani. – Az utcabútorokat viszont biztosan felújítjuk, és játszótér is lesz az említett területen a jövő évben – mondta Molnár László.

 

Kothencz János: Olasz Péterné egyszer sem keresett fel


Kothencz János, a terület önkormányzati képviselője az alábbi helyesbítést juttatta el lapunkhoz: "Olasz Péterné engem még nem keresett fel egyetlen képviselői fogadó órámon sem. Ezt azért is sajnálom, mert minden hét szombatján fogadóórát tartok, amit az önkormányzat rendszeresen meg is hirdet!  Telefonon évek óta hívni szokott és olyan még nem fordult elő, hogy ne segítettem volna, ha módomban állt. Olasz Péterné családját hosszú évek óta támogatom magánemberként is, unokái és hozzátartozói számtalan ügyében. A cikk témájában velem egyszer sem beszélt Olasz Péterné. Ugyanakkor, a szóban forgó területtel kapcsolatban mi is állásfoglalást kértünk már az önkormányzat városüzemeltetési irodájától és ugyanazt a választ kaptuk, ami a cikkben is megjelent. A cikk megjelenése napján felhívtam Olasz Péternét tanúk jelenlétében és megkérdeztem tőle, hogy eljött-e valaha is a meghirdetett fogadóórámra. Bevallotta, hogy nem. Azt is elmondta, hogy ugyanazon a napon, amikor nem tudott elérni telefonon, úgy döntött, hogy a Délmagyarország "csörög" rovatába telefonál. Ezúton is felhívom Olasz Péterné figyelmét arra, hogy a képviselőt elsősorban a fogadóóráján érdemes keresni. És ha telefonon éppen nem érjük el, mert dolgozik, akkor nem feltétlen illik azonnal a "csörög" rovatban méltatlan színben feltüntetni az Öt évek óta segítő képviselőt."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!