Szeged és környéke

2016.09.16. 20:11

Vizsgálnak és gyógyítanak az izotópokkal: hétfőtől fogad betegeket a klinika új részlege

Hétfőtől fogad betegeket a Nukleáris Medicina Intézet pénteken átadott új részlege, amely a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika épületében kapott helyet. Az 1,2 milliárd forintos beruházással hazánk legmodernebb speciális orvosi létesítménye jött létre.

 A mintegy 600 négyzetméteres területre egy 6 ágyas fekvőbeteg-ellátó egység is került, így nagy aktivitású radioaktív készítményeket is tudnak a jövőben alkalmazni, amire a járóbeteg-ellátásban eddig nem volt lehetőség. Ez azt is jelenti, hogy olyan készítményeket is használnak, amelyek Magyarországon korábban nem voltak elérhetők. Az új egységbe több korszerű, képalkotó diagnosztikai berendezés is került, többek között egy SPECT/PET/CT és egy felső kategóriás ultrahang-berendezés.

Hétfőtől fogad betegeket a klinika új részlege. Fotó: Frank Yvette

A Nukleáris Medicina Intézetben radioaktív izotópokkal foglalkoznak, amelyeket a szervezet anyagcsere-folyamatainak megjelenítésére használnak, illetve betegségeket gyógyítanak vele. Az intézetben a gyógyító munka mellett oktatást és kutatást is végeznek majd, a ma elérhető legmodernebb körülmények között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!