Szeged és környéke

2016.10.25. 08:30

Megint megállt az állomási mozgólépcső

Szeged - Műszaki hiba miatt áll már jó pár napja a nagyállomás mozgólépcsője - nem először az elmúlt időszakban. Az utasok egyre nehezebben tolerálják a gyakori meghibásodást.

Munkatársunktól

Ismét elromlott a szegedi nagyállomás mozgólépcsője – már nem először állt le a szerkezet az elmúlt években.

A vasút kommunikációs igazgatóságán azt közölték, hogy egy műszaki hiba miatt október 19-én a vasúttársaság már megrendelte a szükséges vizsgálatot a karbantartó kft.-től.


Három éve – ahogy írtuk – egy alkatrészhiba miatt állt hosszabb ideig a mozgólépcső. 2011-ben az Indóház tér teljes átépítésekor az építési területről a cipőtalpakon behordott apró, finom szemszerkezetű kavics és térkitöltő építési anyag beleragadt a lépcső recés lépcsőfelületébe, amely a mozgólépcső alján lévő fém takarítófésűben elakadt. Ez a mozgólépcső sorozatos leállásával járt.

 

 A tegnap 13 óra 15-kor Budapestről Szegedre érkező vonat utasainak a mozgólépcsőn is gyalogolniuk kellett. Fotó: Török János

A tegnap 13 óra 15-kor Budapestről Szegedre érkező vonat utasainak a mozgólépcsőn is gyalogolniuk kellett. Fotó: Török János

– Sokszor hibás a szerkezet. Pénteken este jöttünk haza Budapestről, rajtunk kívül sok idős ember utazott a vonaton, akiknek nehézkes volt a lépcsőn lejönniük – mondta egyik olvasónk. A vasúttársaság egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikor lesz újra üzemképes a mozgólépcső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!