Szeged és környéke

2016.10.08. 13:46

Színház az egész REÖK

Az SZTE Őszi Kulturális Fesztivál keretében számos színházi programnak ad helyet a Reök-palota, terítékre kerül Szabó Lőrinc, Dosztojevszkij, Jean-Paul Sartre és Márton András Karakterből című könyve is.

Márton András színművész olvasmányos önéletrajzáról, a Karakterből című kötetről beszélget a szerzővel Balog József újságíró október 12-én, szerdán 17 órakor. Megtudhatjuk többek között, hogy ki rejtett 1956-ban gránátokat egy fa odvába, és mit jegyzetel.


Nyáry Krisztián Így szerettek ők című népszerű kötete adta az ötletet a REÖK új felolvasószínházi sorozatához. Az első estén, október 12-én 19 órától Szabó Lőrinc szerelmei elevenednek meg: a költő szerepében Nyáry Krisztián, feleségeként Kerekes Viktória, szeretőjeként Kurta Niké lép fel.


A palota nemrég felújított színháztermébe költözik Pataki Ferenc monodrámája, az Elvesztve. A Dosztojevszkij két kisregényéből írt művet október 14-én, pénteken 19 órától láthatja a közönség.


A TÁP Színház Lö csibészek című előadását Jean-Paul Sartre Zárt tárgyalás című drámája ihlette, amelyben három összezárt ember bevallja egymásnak a bűneit, és várják a bűnhődést. Az október 25-én 19 órakor bemutatkozó társulat vezetője és egyben a darab rendezője Vajdai Vilmos színművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!