Szeged és környéke

2016.11.10. 19:57

A Híd utcába költözik a BP, kezdetben hatvanan dolgoznak majd ott

Szeged - Januártól kilenc hónapra a Híd utca 6. szám alatti műemlék palota aljában bérel irodának helyet az önkormányzattól a BP. Az 532 négyzetméteres földszinti helyiséget fel kell újítani.

Nagy Zoltán

Ez az ingatlankezelő becslése szerint 24,5 millió forintba kerül. Az olajipari világcég nem közölte még, bútorozva vagy anélkül venné ki az irodákat, ezért mindkettőre kalkulált bérleti díjat az IKV. Bútorozva havonta nettó 1 millió 919 ezer forint lenne a bérleti díj, üresen pedig 1 millió 700 ezer. A bérleti szerződés elfogadásáról a pénteki közgyűlés dönt.


Az előterjesztésben az is szerepel, hogy a BP BSC Kft.-nek van saját ingatlana Szegeden; annak átalakításáig átmenetileg bérlik a városi helyiségeket. Megírtuk, 8 milliárd forintos fejlesztéssel 500 új munkahelyet teremt a cég a szegedi üzleti szolgáltató központjában (2016. szeptember 28.: Beköszönt Szegedre a British Petroleum). Az első kollégákat jövőre veszik fel, de 2017 közepén már kétszáz főt foglalkoztatnának.


A BP saját ingatlanáról az a találgatás kapott szárnyra Szegeden, hogy a cég a Kossuth Lajos sugárúti régi ruhagyár helyére vásárolja be magát.


Érdeklődésünkre a BP arról tájékoztatott, hogy Híd utcai irodában kezdetben hatvanan dolgoznak majd.


Alapvetően a projektmunkára és toborzásra helyezik a hangsúlyt, később könyvelési, illetve pénzügyi támogatással és ügyfélszolgálattal kapcsolatos feladatokat is ellátnak. Jelenleg a piacot mérik fel, és megjelentették első álláshirdetéseiket. Végleges irodájuk helyéről folynak még a tárgyalások, így a találgatásokat nem kommentálják. A leendő ingatlan méreteiről hozzátették: a BP és a kormány követelményeinek megfelelően 500 munkatársnak tökéletesen elegendő.Ezt a létszámot várhatóan 2020-ig érik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!