Szeged és környéke

2016.11.23. 11:30

Akkor most kinek hiányzik a Class FM?

Megszűnt az utolsó országos vételkörzetű kereskedelmi rádió, a két és fél milliós napi hallgatottságú Class FM analóg sugárzása. Hagyományos módon országosan már csak állami rádiók vagy helyi kereskedelmi adók foghatók. Olvasóinkat megosztja a Class FM hiánya.

T. R.

Szombaton éjfélkor lekapcsolták az utolsó analóg sugárzású országos kereskedelmi rádiót, a két és fél milliós napi hallgatottságú Class FM-et, mivel a Médiatanács nem hosszabbította meg a rádió frekvenciaengedélyét. A frekvencián azóta nincs adás, a hallgatók interneten követhetik a Class FM-et.


Ebben a rádióban szólt reggelenként Sebestyén Balázsék  műsora, a Morning Show is, ami az ország leghallgatottabb reggeli műsora volt. Azóta analóg eszközökkel csak helyi kereskedelmi vagy országos sugárzású állami rádiókat lehet fogni az FM-frekvenciákon. Úgy hírlik, hamarosan Andy Vajna rádiója, a Rádió1 kap országos sugárzási engedélyt, így azt mindenhol lehet majd hallgatni. 


– Van olyan kolléga, aki csak a Classt hallgatta. Én is odatekertem időnként, de reggel inkább a Rádió 88-at hallgatom a helyi hírek meg a traffik miatt. Végül is annyira nem érezzük a hiányát – mondta tegnap a szegedi Tisza Lajos körúti taxidroszton várakozó Molnár Imre, aki kollégájával beszélgetett.


Arról kérdeztük őket, milyen rádiót hallgatnak, mennyire hiányzik nekik munka közben a Class FM. Kollégája, Márta Ferenc hozzátette, a helyi kereskedelmi rádió mellett a Lánchíd rádiót és az állami rádiókat hallgatják. Petőfit, ha zenére vágynak, Kossuthot, ha a hírekre kíváncsiak. – A déli krónikát mindig meghallgatom a Kossuthon, de a Rádió 88-ról a reggeli műsor után eltekerünk. Utána jön a pásztázás, a keresgélés – mondta. Ha olyan volt a téma, ami miatt érdemes volt áttekerni, mindig szóltunk egymásnak – tette hozzá a Class FM-re utalva Molnár Imre.

 


Megkérdeztük olvasóink véleményét is a Class FM elhallgatásáról, és arról, hiányzik-e nekik a rádió. Megosztotta őket a téma, voltak olyanok, akik vitába is keveredtek egymással Facebook-oldalunkon. Válaszoló olvasóink többségének ugyanakkor hiányzik az országos sugárzású kereskedelmi rádió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!