Szeged és környéke

2016.11.03. 12:02

Balhé a szegedi bíróságon - nem tetszett a rokonoknak az ítélet

Nem tetszett az ítélet egy népes roma család tagjainak, ezért törni, zúzni kezdtek a bíróság folyosóján és a 17-es tárgyalóteremben csütörtök délelőtt.

Munkatársunktól

A Szegedi Járásbíróság közleményt juttatott el portálunkhoz, amelyben úgy tájékoztatnak: a Szegedi Járásbíróság a mai napon fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatti büntetőügyben hirdetett ítéletet. Az elsőrendű vádlottal szemben kiszabott 4 év fegyház fokozatú szabadságvesztés hallatára a vádlottak és a nagyszámú hallgatóság körében kiabálás tört ki. A hangoskodás egyre fokozódott, amikor a bírói tanács elnöke kihirdette, hogy a másodrendű vádlottat 8 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre ítélte. A vádlottak és a hallgatóság tagjai tovább szitkozódtak, ordibálásukkal és hangos méltatlankodásukkal zavarták az ítélethirdetés menetét, mire az eljáró bírói tanács elnöke a biztonsági szolgálat munkatársainak segítségével mind a vádlottakat, mind a hallgatóság tagjait kivezettette a tárgyalóteremből. A bíróság az ítélethirdetést a védők jelenlétében folytatta.

Amíg a bíróság az ítéletet immár a vádlottak és a hallgatóság távollétében indokolta, a büntetés-végrehajtási intézet munkatársai az előzetes fogvatartásban lévő első- és másodrendű vádlottakat egy üvegajtóval elválasztott folyosórészre kísérték. A tárgyalásra hallgatóságként érkező személyek azonban méltatlankodó magatartásukkal nem hagytak fel. Közülük két személy rángatni kezdte az őket és a vádlottakat elválasztó ajtót. Ennek a bíróság épületében tartózkodó rendőrök hatékony közbeavatkozása vetett véget: két rendőr az üvegajtó elé állt. Eközben a hallgatóság egy másik tagja a tárgyalóterem mellett lévő bírósági hirdetőtábla üvegezését betörte. Ezután a helyszínre érkező rendőrök közreműködése mellett a hallgatóság tagjai az épületet elhagyták.


Korábban írtuk:

A bíróság egy 2016-os fegyveres rablás ügyében hozott ítéletet, az egyik vádlott nyolc, a másik négy évet kapott. Amikor ezt meghallották a rokonok, kitört a balhé. Üvöltöztek, szidalmazták a bírót és az ügyészt, azzal fenyegették őket, hogy elvágják a torkukat. Az egyik folyosón lévő hirdetőtábla üvegét is betörték.


A szemközti tárgyalóteremben egy garázdaság ügyében rendőröket hallgatott meg a bíróság tanúként, ők hárman szaladtak ki a folyósra és segítettek kollégáiknak lecsillapítani a tömeget. Közben még több rendőr, BV-sek, és TEK-esek is a helyszínre érkeztek, majd kiterelték a legalább 20 fős csoportot a bíróság elé.


A Szegedi Törvényszék és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság később ígért tájékoztatást.

Balhé a szegedi bíróságon. Fotó: Frank Yvette


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!