Szeged és környéke

2016.11.18. 07:30

Bontják a garázssort az Etelka soron

Év végéig lebontják a garázssort az Etelka soron, ahol az új fedett uszoda épül. Idén a benzinkút mögötti lőtér bontását is elkezdik.

Szabó C. Szilárd

– Szerdán adta át az önkormányzat a garázssor bontását végző cégnek a munkaterületet az Etelka soron – mondta lapunk érdeklődésére [namelink name="Molnár László"]. A polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetőjétől megtudtuk, a cégnek ötven napja van, hogy elvégezze a munkát. Molnár szerint azonban várhatóan előbb végeznek a feladattal. A garázsokat a sportpálya felől kezdték el bontani.


A tetőt szedik le először a munkások. A garázsok hátfalát megtartják kerítésnek. – De csak akkor, ha az esztétikailag tolerálható – fogalmazott az irodavezető. Ha nem, akkor ideiglenes drótkerítést húznak fel, amely addig áll, amíg nem kezdik el az új uszoda építését az Etelka soron.


 Az új fedett sportuszoda részletes kiviteli tervei a jövő év első felében készülnek el, ami után közbeszerzésen választják ki a kivitelező céget. Az új sportlétesítmény építése 2017 őszén kezdődik el az Etelka soron. A tervek szerint 2018 karácsonyára épül meg az uszoda Felsővároson.


Molnár László elmondta még, hogy idén a benzinkút mögötti lőtér és modellezőpálya bontását is elkezdik.


Az új sportuszodában öt medence és ezerfős nézőtér lesz. A parkolók száma meghaladja majd a háromszázat. Az autósok az új létesítmény Etelka sori főbejárata előtt és a lőtér helyén parkolhatnak. Az Etelka sor és a Tápai utca kereszteződésében hatalmas körforgalom épül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!