Szeged és környéke

2016.11.02. 07:30

Elkészült a manőverút a határzárnál

Az október végi határidőig elkészült a manőverút a teljes magyar-szerb határszakaszon a határzár mellett. A beruházásra 9,35 milliárd forintot különített el a kormány. Már csak a világítás hiányzik az összkomfortos járőrözéshez.

Munkatársunktól

Befejeződött a manőverút kiépítése a magyar–szerb határszakasz teljes szakaszán. Ahogy megírtuk, Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója április végén jelentette be: a déli határ mentén manőverút épül, hogy a járőrök könnyebben meg tudják közelíteni a határt.


A kerítésnél mozgásérzékelős lámparendszereket is telepítenek. A kivitelezésére és az áramellátás kiépítésére a kormány 9,35 milliárd forint forrást biztosított. Az út már elkészült, aminek az ottjártunkkor szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák örültek, hiszen így egy nagyobb esőzés után nem kell térdig gázolva a sárban sétálniuk fel és alá a határzár mellett. Az útra még a rendőrségi járőrautók is rámehetnek 3,5 tonna terhelésig.

 


A manőverút mellé árkokat is ástak, hogy a csapadék abba folyjon bele, és információink szerint még növényeket is telepítenek majd mellé, hogy még otthonosabbá tegyék a környezetet. Állnak már a lámpaoszlopok is, ám világítás még nincsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!