Szeged és környéke

2016.11.18. 06:30

Hónapok óta hiába várják a fejlesztési pénzt

Kübekházán bölcsőde, Csanádpalotán szabadidőközpont épül, Csongrádon a Körös-toroki üdülőterület fejlődik, ha egyszer megjön a pénz - több hónapja várnak a magyar települések arra, hogy elbírálják fejlesztési pályázataikat. Az állam túlvállalhatta magát.

Bakos András

30 milliárd 582 millió forintot igényeltek 275 különböző támogatási kérelemmel Csongrád megye települései a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) idén. Várható volt, hogy a TOP-ra sok önkormányzat pályázik. A megyei önkormányzat készült erre a rohamra, átszervezte cégét, a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft.-t, amely segített a kérelmek előkészítésében a településeknek.


30 milliós tagi kölcsönt adott kft.-jének, hogy legyen pénz a munkabérekre, és úgy számított, ez év végéig a cég a bevételeiből vissza tudja adni a kölcsön felét. A cég meg is dolgozott a kenyérért, bevétele azonban elmaradt a várttól, mert a kérelmeket még nem bírálta el az állam, ezért sok településen nincs miből fizetni ezért a munkáért. A Csongrád Megyei Közgyűlés sándorfalvi ülésén [namelink name="Kakas Béla"] elnök azt mondta, már nyáron arra számítottak, beindul a nagyüzem, és ez a pénz hiányzik a gazdaságból.


A témát keresse a Délmagyarországban!


  Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!