Szeged és környéke

2016.12.28. 10:21

A dal döntőjében a Karcok Benjitől

Csongrád megyei dal is versenyez azért, hogy hazánkat képviselje az Eurovíziós Dalfesztiválon: az X-Fatorból ismert Benji Karcok című dalát Budai Gábor, azaz Gabriel B jegyzi.

Sz.I.M.

Karcok a címe annak a dalnak, amellyel az X-Faktor ötödik szériájának harmadik helyezettje, Benji, azaz Le Quang Huy indul a köztévén futó A dal című tehetségkutatón – és amelynek dalszerzője, szövegírója a jelenleg Szegeden élő, makói születésű Budai Gábor. Ezen a néven persze nyilván kevesebben ismerik, lemezlovasként, producerként ugyanis a Gabriel B művésznevet használja. Korábban inkább magának, egy-két éve másoknak is ír nótákat.


A mostani dal már a második, amit Benjinek írt. Az első a Filteres álmok volt, ami nyáron a 10 legtöbbet játszott hazai dal egyike volt. Ennek sikere nyomán döntött úgy Benji csapata, hogy a versenyre is az ő szerzeményével jelentkeznek. Nagy szó, hogy ez 300 alkotás közül bejutott a legjobb 30 közé, így hamarosan látható-hallható lesz a tévében, mi több, szavazni is lehet majd rá.


A Karcok a szerző szerint arról szól, hogy vannak pillanatok, amikor az egymás számára fontos emberek akkor is újra egymás mellé állnak, ha korábban valami szétválasztotta őket. Az első hang megszületésétől a végleges változatig két hónapon át dolgozott a különleges hangulatú alkotáson. Ha a január 14-én induló műsorban sokan szavaznak rá, és a február 18-i döntő győztese lesz, ez a szerzemény fogja képviselni hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!