Szeged és környéke

2016.12.15. 18:52

Beszélő birkák közt tért nyugovóra József és Mária

Beteg gyerekeknek adtak betlehemes műsort az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanulói.

Angyalok, bárányok, szamarak és tehenek lepték el délután a szegedi gyermekklinika alagsori váróját. Nem hívatlan vendégek érkeztek az intézménybe: az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanulói adtak betlehemes műsort a bent fekvő beteg gyerekeknek. Volt, akinek tiltakozása ellenére előadás közben kellett elmennie vizsgálatra, de hogy tetszett neki, amit látott, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy pár perccel később visszaült a nézők közé. A darabban az egész 4. c osztály fellépett: egy-két mondata mindenkinek volt, hogy valóban közös produkciót tudjanak bemutatni. Így történhetett meg az is, hogy József és Mária beszélő birkák és tehenek között tért nyugovóra.


A gyerekek az adventi időszakban szinte mindennap fellépnek betlehemes műsorukkal: voltak már idősek otthonában és óvodákban is, de fellépnek az Agórában a gyermekkarácsonyon és a Honvéd téri református templomban is. Ahol kellő hely van, a darabot az iskolai énekkar és fuvolakíséret is kiegészíti zenés betétekkel. A komoly előadásra a diákok hónapok óta készültek, a darab szövegét egy hetedikes diáktársuk írta.

Iskolások betlehemeztek a gyermekkórházban. Fotó: Frank Yvette


– A betlehemezés egy szép néphagyomány, az adventi időszak pedig egyébként is az egymásra figyelés, a szeretet jegyében zajlik. Azzal, hogy járjuk ezzel az előadással a várost, a gyerekek megtanulják, milyen könnyű örömet szerezni másoknak. Olyanoknak, akik magányosan vagy éppen betegen várják az ünnepet – fogalmazott Özvegy Judit osztálytanító.


Az előadások híre hamarosan eljut Brüsszelbe is, a fotókkal dokumentált naplót ugyanis beadják egy pályázatra, amelyet a betlehemezés 600. évfordulója alkalmából írtak ki.

 Fotó: Frank Yvette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!