Szeged és környéke

2016.12.15. 11:33

Csalóka Erzsébet-utalványok érkeznek

Csongrád megye - Soha életükben nem láttak még Erzsébet-utalványt nyugdíjas olvasóink. Emiatt többen azt hitték, csak a felét kapták meg a miniszterelnök által beígért 10 ezer forintnak. Segítettünk megfejteni a rejtvényt.

Dombai Tünde

A Magyar Posta tegnap kezdte el Szegeden kézbesíteni a nyugdíjasoknak az étkezési Erzsébet-utalványokat, és karácsonyig viszik ki a címzetteknek.


A postától biztonsági okokból nem kaptunk információt arról, hogy a megye többi településére pontosan mikor érkeznek a 10 ezer forintos küldemények. Úgy tudjuk, a megyeszékhelyen teríthették először a lezárt borítékokat, amelyek átvételét alá kell írni. Mellé minden érintett megkapja [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök levelét, azt nem kell aláírni.


– A férjemnek és nekem is ma hozta a postás az Erzsébet-utalványokat. Mivel fürdőbe siettünk, éppen csak átvettük és bevittük a lakásba, hogy ne az udvaron szórjuk ki a boríték tartalmát. Akkor mondja a férjem, hogy 10 ezer helyett csak 5 ezret kaptunk – panaszkodott szerkesztőségünknek a szegedi Árva utcában lakó [namelink name="Király Sándorné"]. Marikáék hazaérve már a postást is riadóztatták, hogy baj van. A kormányfői levelet a bosszúság miatt már fel sem bontották. Délután a fiuk hívta fel őket, hogy párosával vannak a szelvények, vagyis egy papíron kétszer két 2000-es és egyszer két 1000 forintos címletet küldtek nekik. Magyarul kettőbe kell vágni óvatosan a három papírt.

 

 Kerestünk és találtunk ötezer forintot Czira Sándornénak. Olvasónknak mi magyaráztuk el az Erzsébet-utalványok titkát. Fotó: Török János

Kerestünk és találtunk ötezer forintot Czira Sándornénak. Olvasónknak mi magyaráztuk el az Erzsébet-utalványok titkát. Fotó: Török János

A szegedi belváros peremén lakó [namelink name="Czira Sándorné Jutka"] is hasonló panasszal keresett bennünket. Az asszony elkeseredett, hogy a borítékra 10 ezer forintos értéket írtak, de benne csak a felét látja. Eszébe sem jutott, hogy a postás előtt bontsa ki, és nézze meg, mielőtt igazolja az átvételt. A 83 ezer forintos nyugdíja mellett nagyon sokat számít neki a pluszjuttatás. Mi magyaráztuk el neki, hogy kell értelmezni az utalványt, és segítettünk szétvágni, hogy újra megszámolhassa. Megkönnyezte a váratlanul megkerült másik ötezer forintját. Gyógyszerre költené, de mert nem lehet, csak élelmiszerre, a boltban fizet majd vele. Az asszony azt mondta, a magyarázó levelet nem értette, életében nem látott Erzsébet-utalványt, az ő idejében ilyet még nem osztottak a munkahelyek.

 

Jó tudni


1. Az utalványos borítékot érdemes a postás jelenlétében felbontani, és csak ha megvan a 10 ezer forint értékű szelvény, akkor célszerű aláírni.

2. A három szelvényt szét kell vágni – a mellékelt tájékoztató szerint – az odarajzolt ollónál. Óvatosan kell kettéválasztani, mert sérülten nem váltható be.

3. A szelvényeket jövő év december 31-éig lehet felhasználni közel 60 ezer elfogadóhelyen, boltokban és egyes éttermekben.

4. Az utalványokat le kell vásárolni, mert nem adhatnak vissza belőle az üzletekben.

5. Ha sérült utalványokat kap valaki, akkor a legközelebbi postahivatalban leadhatja, és ott intézkednek a cseréjéről.

6. Ha más kifogás merül fel, a kormányzati ügyfélvonalat (1818), a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságot (06-80/204-884, e-mail: [email protected]) vagy a Magyar Postát lehet keresni (06-1/767-8282, e-mail: [email protected]).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!