Szeged és környéke

2016.12.03. 07:30

Nyáron majdnem tragédia lett, most kicserélték és újra világít a Szeged Nagyáruház felirata

Júliusban majdnem tragédia történt, amikor az Á betű egy 7 éves kisfiú mellé zuhant.

Munkatársunktól

A Szeged Nagyáruház Á betűjét védő műanyag okozott majdnem tragédiát júliusban, amikor a plexi a hétéves Bence Dominik mellé zuhant. Az egykor modernnek számító áruház betűi évtizedek óta nem világítottak, két-két reflektorral világították meg oldalról.


– A maga idejében szép volt, de nagyfeszültségű vezetékek voltak benne, így iszonyú sokat fogyasztott. Eddig azért nem világítottak a betűk, mert sajnálták rá a pénzt. Most LED-es világítótestek szolgáltatják a fényt. Ezek a tizedét nem fogyasztják a korábbi díszkivilágításnak – mondta a Szeged Nagyáruház Egyesülés egyik, név nélkül nyilatkozó tagja.


– A júliusi eset után nem ültünk tétlenül, azonnal dróthálót húztunk a betűk elé. Most pedig kicseréltük a világítást az Árpád tér és a Tisza Lajos körút felől is. December elsejétől, csütörtök óta világítanak – mondta [namelink name="Kelemen János"]. A Coop Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, mivel társasházról van szó, ezért a többmilliós nagyságrendű beruházás költségei is ennek megfelelően oszlanak meg.

Tudta?


A Szeged Nagyáruház 36 évvel ezelőtt, 1980 decemberében nyílt meg. Akkor Magyarország második legnagyobb üzletközpontja volt, 198 millió forintból épült. A megnyitón – a Délmagyarország címlapon hozta december 5-i számában – ezrek keresték fel, vállalva a többórás sorban állást. „Az eladók példás türelemmel, kitartó szorgalommal állták a vásárlók egész napos rohamát, valamennyi osztályon rekordforgalommal zártak" – áll a tudósításban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!