Szeged és környéke

2017.05.17. 12:32

Böröcz Pál újabb lovas sikere

Három lipicai lovat vitt az idei Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra Böröcz Pál, melyek közül kettő díjjal térhetett haza.

A 2013-ban az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron aranyérmes, fedezőmén Laskát, illetve két törzskönyvezett kancát, a tavaly Hódmezővásárhelyen aranyérmet szerzett Orsolyát és a most először versenyző Mirát vonultatta fel a zsűri előtt. A bírálóbizottság elsősorban a ló küllemét, mozgását figyelte, illetve a fajtatípusok jellegzetességeit, mint a ló magassága, csontozata, illetve származása. A balástyai lovak jó eredménnyel szerepeltek: Mira a negyedik, Orsolya pedig tavalyi címét megvédve ismét aranyérmes lett. Laska ezen a kiállításon csak bemutatkozott mint tenyészmén, mivel az országosan legmagasabb eredményt már elérte. Böröcz Pál lótenyésztő munkáját szintén első díjjal jutalmazta a szakmai zsűri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!