Szeged és környéke

2017.06.16. 12:08

Biokertet ápolnak az egyik szegedi cég udvarán

Jó soruk van a Goodwill Pharma dolgozóinak, fogják a tízóraijukat, lesétálnak a cég telephelyének udvarára, és a szendvicsükhöz paradicsomot vagy tépősalátát szednek a zöldségeskertből.

Kovács András

A szegedi Cserzy Mihály utca végén található cég étrend-kiegészítőkkel és gyógyszerekkel foglalkozik, tulajdonosai orvosok, akik így is tesznek az egészséges táplálkozásért.

A cég "segédkertészei": Matuszka Tamás (balról) és Szabó Áron. Fotó: Frank Yvette

Az a vegyszermentes zöldség, amit magam ápolok: ebből kiindulva fa és fű helyett részben kertet alakítottak ki. Van, aki a tépősalátáját, van, aki a hagymáját és a paradicsomját ültette itt el – az egészbe Kardos Mária, a cég egyik tulajdonosa visz rendszert, aki a Goodwill-család tiszteletbeli főkertésze.


A három évvel ezelőtt kialakított kert sokat nőtt a kezdetek óta, és talán most mutatja a legszebb arcát. Van benne paprika, paradicsom, fokhagyma, zeller, répa, rukkola, rebarbara – nemrég futott ki a spárga. Lehet szedni a cukorborsót, amit meg is tesznek az édesszájúak, helyben fogyasztásra.


Ennél már csak az erdei szamóca finomabb, igaz, apró, de az íze nagyon veri a fóliás, felfújt földi epret. Itt minden szigorúan vegyszermentes, kézi gyomlálással tartják rendben a kis parcellákat. Bárki csinálhat magának saját portát – az ápolás, ha nem is munkaidőben, de cigarettaszünet helyett, minimális testmozgással megoldható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!