Szeged és környéke

2017.06.05. 09:00

Felújítás miatt zárva: nyáron nem lesznek vígjátékok az újszegedi szabadtérin

Szeged - Idén nyáron biztosan nem lesznek előadások az újszegedi szabadtéri színpadon a liget és a játszóhely felújítása miatt, de a jövő nyári előadások sorsa is bizonytalan.

Könnyű nyáresti vígjátékok, zenés darabok, látványos táncelőadások – ez a profilja az újszegedi szabadtéri színpadnak, ahol évről évre több produkciót mutattak be az elmúlt esztendőkben. 2015-ben már közel tízezren voltak kíváncsiak az itt játszott előadásokra. Idén azonban a játszóhely felújítása miatt nem rendeznek előadásokat.


– Nem tudjuk pótolni az itteni előadásokat – mondta Herczeg Tamás, az újszegedi játszóhelyet üzemeltető Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Nonprofit Kft. igazgatója. – Az újszegedi szabadtéri színpad nézőtere 1300 fő befogadására alkalmas. Ennek pótlására pedig sehol sem lenne lehetőség. Annak érdekében, hogy némileg enyhítsük a hiányt, és a bemutatószámot se csökkentsük, a Szeged Táncegyüttes jóvoltából nyári játszóhelyükön, a Kálvária sugárúti udvarban tudunk tartani egy bemutatót, az év közben a REÖK-ben nagy sikerrel futott öREÖK szerelmek – Így szerettek ők című felolvasószínházi sorozat egész estés, szcenírozott változatát. A Hajnali részegség című darab Kosztolányi életéről szól, Koltai Róberttel, Kőszegi Ákossal, Gubik Ágival és Fodor Annamáriával visszük színre saját bemutatóként augusztus elején – mondta az igazgató.

Felújítás miatt zárva az újszegedi szabadtéri. Fotó: Török János - GALÉRIA


Az újszegedi Erzsébet liget rekonstrukciója közel egymilliárd forintba kerül. Lesz is többek között futókör, fitnesztér és kutyafuttató. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester az újszegedi szabadtéri felújításáról elmondta, jelenlegi elrendezésében marad a színpad és a nézőtér. – A szabadtéri felületeinek és épületeinek külső-belső felújítását, akadálymentesítését tervezzük. Felújítjuk a nézőtér ülőhelyeit, az öltözőt, a büfét és a kelléktárolót. Korszerűsítjük az épületek energetikai rendszerét, így akár az üzemeltetési időszak is kitolódhat például a büfé esetén – magyarázta az alpolgármester. A rekonstrukció során elbontják a nézőtér mögötti vécét. Helyette bővítik és felújítják az első és hátsó (Népkert sor felőli) bejárat melletti vécéket.


Az újszegedi szabadtéri nézőterének és épületeinek rekonstrukciójával a jelenlegi ütemezés szerint 2018. május végére lehetnek készen. Nagy Sándor ugyanakkor hangsúlyozta, a ligetben további nagy beruházások, beavatkozások lesznek, amelyek akadályozhatják az épület biztonságos megközelítését. Ezért a jövő nyári újszegedi szabadtéri előadások sorsáról csak azt követően lehet biztosat mondani, miután meghatározták és ütemezték a munkát a nyertes kivitelezővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!