Szeged és környéke

2017.07.26. 13:34

Brokkoli és jérce volt a menü a Csillagban

Szeged. A mozgásé és a táplálkozásé volt a főszerep a Csillag börtön egészségnapján kedden, ahol a dolgozók a helyes táplálkozásról hallgattak meg előadást, majd tornáztak, és szénhidrátban és zsírban szegény ebédet is kaptak.

Munkatársunktól

A börtönben több százan dolgoznak a fogvatartottak körletrészein, ami erős fizikai és pszichés terhelést jelent. Például egy felügyelő napi szolgálata alatt 8,2 kilométer gyalogol a trepnin és intézi az elítéltek ügyes-bajos dolgait.


Idén év elején készült el az intézet egészségfejlesztési programja, amelyben kiemelt figyelmet fordítanak a dolgozók egészségtudatos magatartásának erősítésére, a stressz oldására és a betegségek megelőzésére. Tavasszal szemészeti szűrés volt, az intézmény orvosa és a pszichológusa folyamatosan figyelemmel kíséri minden dolgozó egészségi állapotát, különféle szűrővizsgálatokra küldi őket, hogy az esetleg kialakult betegségüket még korai stádiumban, időben kezelni tudják.


Kedd délelőtt Nagyfán és a Dorozsmai úton, délután a Mars téri épületben dietetikus tartott előadást az egészséges táplálkozásról, majd Pusztai Beátával félórás tartásjavító tornán frissülhettek fel a résztvevők. Aznap az egészséges táplálkozásnak megfelelően szénhidrát- és zsírszegény ebéd volt: brokkolikrémleves, töltött jércemelltekercs főtt jázminrizzsel és hideg vegyes gyümölcskompót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!