Szeged és környéke

2017.08.28. 13:23

Faragó Klára vezeti öt évig a Deák-gimnáziumot

Szeged - Egyéves megbízás után újabb öt évre nevezte ki a miniszter Faragó Klárát a Deák-gimnázium élére. A Kisteleki Tankerülettől érkezett vezető személye és pályázata tavalyhoz képest idén már jóval elfogadottabb volt, de a munkaközösségek továbbra is Gáspár Róbertet látták volna szívesebben az igazgatói székben.

Munkatársunktól

Hivatalosan is lezárult a szegedi Deák Ferenc Gimnázium igazgatói pályázata. Az iskola vezetéséért zajló verseny lassan másfél éve beszédtéma a városban, az összes intézmény közül ugyanis itt kísérte a legnagyobb érdeklődés a fejleményeket.


Mint arról többször beszámoltunk, 2016-ban ez volt az egyetlen iskola, ahol három pályázó is indult: az akkori igazgató Kis Gábor mellett Gáspár Róbert ott tanító angol szakos tanár, illetve az akkor még a Kisteleki Tankerület igazgatójaként dolgozó Faragó Klára is intézményvezető szeretett volna lenni.


A külsős pályázó, Faragó Klára elképzeléseit akkor a nevelőtestület 76 tagjából mindössze hárman támogatták, személyét pedig csak egy alkalmazott.


Az akkori igazgató támogatottsága nagyjából 50 százalékos volt, a döntő többség Gáspár Róbert pályázatát tartotta a legjobbnak. Végül Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter egyikük pályázatát sem találta megfelelőnek, augusztusban viszont – jóval a kinevezési határidő lejárta után – egy évre Faragó Klárának adott igazgatói megbízást.


Idén tavasszal tehát újraindult a küzdelem, és mindhárom jelölt ismét beadta pályázatát. Egyévnyi iskolavezetést követően Faragó Klára már jóval elfogadottabbá vált az intézményben: programját 21-en, személyét 32-en támogatták.


Bár pályázatával kapcsolatban a legtöbb munkaközösség úgy fogalmazott, hogy abban a konkrétumok hiányosak, és a leírtak csak részben megvalósíthatók, személyére most már többen voksoltak, mint a korábbi igazgató Kis Gáborra.


Gáspár Róbert azonban továbbra is magasan a legelfogadhatóbb jelöltnek bizonyult: programját 58-an, személyét 59-en támogatták. A Deák Ferenc Gimnázium vezetésére az emberierőforrás-miniszter azonban júliusban végül Faragó Klárának adott megbízást, immár 5 évre.


Több mint egy hete keressük az új igazgatót, hogy beszéljen az elmúlt egy év tapasztalatairól és az iskolával kapcsolatos terveiről, de elfoglaltságaira hivatkozva többször elodázta a beszélgetést, csütörtök óta pedig már fel sem vette a telefont.


Pályázatában egyébként többek között az szerepel, hogy a speciális német orientáció jövőképét indokolt újragondolni, emellett racionalizálná az órarendet, és szeretné beindítani a Határtalanul! programot az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!