Szeged és környéke

2017.09.04. 11:43

Előzetesbe kerülhet a fiatal csempész, akit több mint 40 kiló marihuánával kaptak el Röszkén

21 éves montenegrói férfi próbálta behozni az országba az illegális drogot. Nem sikerült neki - előzetesbe kerülhet, nehogy meglépjen.

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta, hogy a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója rendelje el annak a montenegrói férfinak az előzetes letartóztatását, aki több mint 40 kg marihuánát próbált meg Magyarországra csempészni.

A gyanú szerint a férfi szeptember első napján 16 óra körül jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére Röszkénél az autópálya határátkelőhelyen. A beléptetéskor elrendelt tételes vámvizsgálat során a gépkocsiból az alvázba elrejtve 55 csomag, mintegy 40 kg kábítószergyanús anyagot foglaltak le, amelyről a gyorsteszt megállapította, hogy kannabiszt tartalmaz. Az elsődleges adatok szerint a lefoglalt kannabisz mennyisége meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

Különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárás, az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt, hogy rendeljék el egy hónapra a férfi előzetes letartóztatását.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!