Szeged és környéke

2017.09.24. 13:21

Már év végére bővül a piros troliflotta Szegeden

Alacsonypadlós, klimatizált szóló trolikat épített az SZKT az elmúlt hónapokban.

Dombai Tünde

Az első Škoda 21TR típusú jármű holnap áll forgalomba – jelentette be a pénteki autómentes napon tartott sajtótájékoztatóján Nagy Sándor (Együtt). A városfejlesztési alpolgármester hozzátette, az önkormányzat idén 170 millió forinttal támogatja a Szegedi Közlekedési Kft. járműrekonstrukciós programját. Alapelvárás volt az alacsonypadlóssá alakítás és a klimatizálás.

Bővül a piros troliflotta - GALÉRIA


Németh Zoltán Ádám, az SZKT ügyvezetői megbízottja elmondta, a régi magaspadlós trolikat fokozatosan kivonják a forgalomból, helyükre újszerű, klimatizált, alacsonypadlós járművek kerülnek. A 11,6 méter hosszú, 71 utast befogadó troli alapja egy korábban Plzenben autóbuszként szolgáló jármű volt. A teljes felújítása 77 millió forintba került, ez nagyjából a fele a hasonló trolik piaci árának. A következő felújított trolit pár napon belül levizsgáztatják. A tervek szerint az év végén áll forgalomba a harmadik, jövőre pedig további kettő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!