Szeged és környéke

2017.09.13. 12:59

Tudománynépszerűsítő előadások a szabadegyetemen

A huszadik szemesztert kezdi ma a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) népszerű előadás-sorozata, a Szabadegyetem.

Munkatársunktól

Az SZTE és a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával létrejött kutatások eredményeit bemutató programba az ötödik évfordulóját ünneplő SZTE Konfuciusz Intézet is bekapcsolódik. A december 6-án záruló 12 részes sorozatban az MTA–SZTE kutatócsoportjai közül tíz mutatkozik be.


A sort ma este 6 órától Csapó Benő előadása kezdi, arra keresve a választ, mi a szerepe az oktatásban a pedagógiai értékelésnek. A későbbiekben olyan kérdésekkel foglalkoznak, hogy mi teszi az agyunkat emberivé, hogyan tudjuk „olvasni" a bőrünk üzeneteit, vagy épp miért vannak hibák a szoftverekben. Az orvosi kar három, a bölcsészkar kettő, a gyógyszerészeti egy, míg a természettudományi és informatikai kar négy előadóval képviselteti magát a programban.


A Konfuciusz Intézetet ünnepelve a magyar–kínai kapcsolatok történetéről a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, míg Kína gazdasági átalakulásáról a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója ad képet. A tudománynépszerűsítő előadásokat szerdánként 18 órától tartják az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!