Szeged és környéke

2017.09.07. 12:10

Zárt szekrényben csempészte a füvet, mégis lekapcsolták a határon

Pedig már az előleget is átvette a "munkáért" a macedón férfi. Nem pár grammal kapták el.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a macedón állampolgárságú férfival szemben, aki 2017. januárjában nagy mennyiségű marihuánát hozott be az ország területére.

A vádirat szerint az elkövető január 8-án, a délelőtti órákban, gépjárműjével a Szerb Köztársaság felől lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. A vámvizsgálat során az eljáró pénzügyőr tizenhét csomag, összesen mintegy hat kilogramm kannabiszt talált a gépjárműben elhelyezett zárt szekrényben. A vádlott által szállított marihuána tiszta hatóanyag tartalma mintegy 990 gramm volt, ami több, mint nyolcszorosával haladta meg a jelentős mennyiség alsó határát.

 

A férfi a kábítószert Macedóniában, Skopjéban vette át ismeretlen beszállítótól, azt Németországba kellett volna szállítania, 2000 euró fuvardíj ellenében. A vádlott a szállításért előzetesen 200 eurót vett át.


A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyészség az öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását és a vádlottnak az ország terültéről történő kiutasítást indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!