Szeged és környéke

2017.10.24. 21:20

Bobkó Anna tárlata külföldi diákok portréiból

Szeged - Egy éven keresztül kereste a Szegedi Tudományegyetem fotósa, Bobkó Anna a legkarakteresebb arcú külföldi diákokat. A róluk készült portrékból nyílt kiállítás kedden a TIK-ben.

Borbola Lilla

Indonézia, Jordánia, Azerbajdzsán, Namíbia – csak néhány azokból az országokból, ahonnan külföldi diákok érkeznek a Szegedi Tudományegyetemre (SZTE). Az intézmény fotósa, Bobkó Anna közöttük kereste a legkarakteresebb és európai szemmel nézve legkülönlegesebb arcokat. A róluk készült portrékból kedden nyílt kiállítás a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK).

Az SZTE multikulturális közegének szereplőiről ad ízelítőt Bobkó Anna, az egyetem fotósa. Fotó: Borbola Lilla

Az SZTE multikulturális közegének szereplőiről ad ízelítőt Bobkó Anna, az egyetem fotósa.

Fotó: Borbola Lilla

– Az első modellem egy félig egyiptomi, félig Fülöp-szigeteki fiú volt, hatalmas göndör fürtökkel, kerek szemüveggel. Igazi egyéniség, aki nagyon jól mutatott a fotókon. Innen jött az ötlet, hogy csinálni kellene egy albumot az egyetem Facebook-oldalán, amelyben bemutatjuk a külföldi diákokat – mondta Bobkó Anna, aki egy éven keresztül készítette a portrékat, amelyekből huszonöt került a falakra. Volt kikből válogatnia: az Oktatási Hivatal adatai szerint az SZTE a harmadik legnépszerűbb vidéki egyetem a külföldi hallgatók körében. Évente több mint háromezer új diák érkezik a világ minden tájáról. – A fotóimon keresztül ízelítőt adok az egyetem multikulturális közegének szereplőiről, a képeket pedig később fel tudja használni az SZTE a marketinganyagaihoz – tért ki a sorozat gyakorlati előnyeire a fotós.


 Bobkó Anna Arcok az egyetemről című kiállítását október 31-éig tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!