Szeged és környéke

2017.10.30. 10:22

Emberölésből szabadult, majd 15 kiló drogot csempészett

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a macedón férfival szemben, aki emberölésből szabadulva követett el kábítószercsempészést.

Munkatársunktól

A vádirat szerint a vádlott ez év januárjában szabadult Macedóniában egy korábbi emberölés miatt kiszabott börtönbüntetéséből. Ezt követően munkahelye nem volt, majd a vádlott ismeretlenekkel megállapodott abban, hogy Nyugat-Európába marihuanát csempész. Ennek érdekében szerzett egy személygépkocsi, amelynek első ülése alatt a merevítő lemezek kivágásával és a lábtér padlózatának megemelésével egy duplafalu üreget alakítottak ki. Ebbe a megbízói 32 csomag, mintegy 15 kg marihuanát helyeztek el, amellyel a vádlott január 26-án a délutáni órákban belépésre jelentkezett Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei autópálya határátkelőhelyen. A tételes vámvizsgálat során a kábítószert lefoglalták, melyről a nyomozás megállapította, hogy annak tiszta hatóanyagtartalma különösen jelentős mennyiségű, annak alsó határát mintegy kétszeresen haladja meg.

 

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!