Szeged és környéke

2017.10.22. 16:35

Padlóból és karosszériából került elő Röszkén 50 kiló marihuána - galéria, videó

Az egyik sikertelen csempész a karosszériát, a másik a dupla padlólemezt tartotta megfelelő rejtekhelynek, de a kutyus kifogott rajtuk.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozásokat egy szerb, illetve egy montenegrói állampolgárral szemben. A szerb férfi személyautójával október 20-án 2.20-kor jelentkezett belépésre Röszke Autópálya-határátkelőhelyen, a montenegrói nő október 21-én 6.50-kor.

 

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereső kutyája a járművek átvizsgálásakor mindkét esetben kábítószer jelenlétét jelezte. A rendőrök a férfi autójának karosszéria-elemeibe rejtve 22 csomagban 18 744 gramm növényi törmeléket találtak, a nő járművének dupla padlólemezéből pedig 30 csomagban 32 073 gramm kábítószergyanús anyag került elő.


Az elvégzett gyorstesztek szerint mindkét gépkocsiban marihuána volt. A két szállítmány feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke összesen körülbelül 101 millió forint.

Padlóból és karosszériából került elő Röszkén 50 kiló marihuána - GALÉRIA. Fotó: police.hu

A KR NNI munkatársai a szerb férfit és a montenegrói nőt előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket.

A rendőrök mindkét nyomozást szakértők bevonásával folytatják le - írta a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!