Szeged és környéke

2017.11.27. 12:33

48 ezerre emelnék az orvosok kamarai tagdíját

A tervek szerint jövőre csaknem duplájára - 27 ezer 600-ról 48 ezer forintra - emelkedik az orvosok kötelező kamarai tagdíja.

Munkatársunktól

Az emelés szorgalmazói azzal érveltek, hogy a Magyar Orvosi Kamarának is volt köze az orvosok béremeléséhez, így jogosan tarthat igényt némi pénz visszacsorgatására, ráadásul emelés nélkül ellehetetlenül a szervezet. Az orvosok viszont felháborodtak, hiszen úgy érzik, ezért cserébe nem kapnak semmit.


A kamarai tagdíj emeléséből legutóbb 2013-ban lett botrány, amikor 20 ezerről 27 ezer forintra emelték. Az eljárás jogszerűtlensége miatt az emelés összegét akkor vissza kellett fizetnie a kamarának, végül tavaly rendezték az alapszabályában is az emelést.


Míg a Magyar Orvosi Kamara tehát emelni készül tagsági díján, lapinformációk szerint más egészségügyi kamaráknál ez szóba sem került. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaránál például a garantált bérminimum 0,65 százalékában határozták meg a tagdíjat.


A Magyar Gyógyszerész Kamaránál pedig öt-tíz százalékos tagdíjcsökkentési javaslatot visznek most saját közgyűlésük elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!