Szeged és környéke

2017.11.16. 12:14

Domaszéki kislány az ország legszebb gyereke: Gyuris Roxána januárban Dubajban, nyáron Las Vegasban képviseli hazánkat

Domaszék - Egy domaszéki hétéves kislány lett Magyarország Gyermek Szépe. Gyuris Roxána januárban Dubajban, nyáron pedig Las Vegasban képviselheti hazánkat világversenyeken. Idén már két másik szépségversenyt is megnyert, sikereivel azonban nem szívesen kérkedik.

Timár Kriszta

– Szokták mondani, hogy szép vagyok, de amikor belenézek a tükörbe, én csúnyának látom magam – mondta a hétéves Gyuris Roxána. Valószínűleg a tükörnek van baja, hiszen a domaszéki kislány idén már két szépségversenyt megnyert, majd egy hete Magyarország Gyermek Szépének is megválasztották. A szépségversenyt a fővárosban rendezték, a döntőben húsz gyerek közül választották ki a legszebb fiút és lányt.


– Tavaly augusztusban Csetényben volt az első versenye, amire csak azért neveztük be, mert az interneten véletlenül belebotlottunk a felhívásba, és egy jó családi kalandnak tartottuk – mesélte Roxána édesanyja, Gyuris Zsoltné Tabita. – Az óvónője annak idején rendszeresen mondogatta, milyen szép kislány, és úgy gondoltam, egyszer kipróbáljuk, mások is így gondolják-e.

 

A kislány egyből meg is nyerte a versenyt. Ezt követően egy fővárosi szépségversenyen is az ő fejére került a korona, a Magyarország Gyermek Szépe 2017 szervezői így már kifejezetten hívták a november eleji versenyre.


– Pózolni kellett – foglalta össze ottani feladatát Roxána, aki hozzátette: neki ez nehéz volt, mert szégyenlős. Egy utcai és egy népviseletben, illetve két koktélruhában is meg kellett mutatnia magát, ezeket 20 éves bátyja, Alex választotta ki neki.

 

Gyuris Roxánára bátyja, Alex is nagyon büszke.  Fotó: Frank Yvette

Gyuris Roxánára bátyja, Alex is nagyon büszke. Fotó: Frank Yvette

– Nagyon büszke voltam rá – mondta a fiatalember, aki természetesen elkísérte húgát a versenyre.

 

Roxána úgy fogalmazott, nem is számított rá, hogy az ő fejére kerül majd a korona. – Mindenkit szebbnek láttam magamnál – mondta.


A zsűri azonban ezt olyannyira nem így gondolta, hogy a domaszéki kislány lesz az, aki Magyarországot képviseli januárban Dubajban, a világversenyen, illetve nyáron egy másik, Las Vegas-i versenyen is.


Arra a kérdésre, mit szóltak másodikos osztálytársai a szegedi Jerney-iskolában a sikerének, Roxána azt válaszolta: semmit, mivel nem mondta el nekik. – Ha valaki menőzik, nem tud barátokat szerezni – magyarázta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!